Αθήνα, 7 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Βασίλης Σπανάκης : «Εξασφαλίστηκαν οι πόροι για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου από την Κυβέρνηση»

 

Ενώ διανύουμε μέρες πένθους και θλίψης, ένας αγώνας ετών έφερε αποτέλεσμα. Για το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης της Ευρώπης εξασφαλίστηκαν οι πόροι χρηματοδότησης, έπειτα από τη συνεργασία της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Ανάπτυξης, της Περιφέρειας Αττικής και των Υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ένα έργο που περίμεναν δεκαετίες γενιές και γενιές στα Νότια Προάστια, θα δημοπρατηθεί αρχές του καλοκαιριού από την Περιφέρεια Αττικής.

Η απόφαση ένταξης του έργου υπεγράφη στις 6 Μαρτίου 2023 από τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Γιώργο Ζερβό.

Σε πολύωρες συναντήσεις που είχε ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών κ. Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη και τον Ειδικό Γραμματέα κ. Γιώργο Ζερβό, αφού τους έδωσε τα συγχαρητήριά του για τις προσπάθειες που κατέβαλαν τα περασμένα έτη για το συγκεκριμένο έργο, συζήτησαν για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, καθώς επίσης και για τις υποδομές που θα φιλοξενήσει ο Φαληρικός Όρμος για τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο.

Στον Φαληρικό Όρμο θα φιλοξενηθεί το μεγαλύτερο Πάρκο της Ευρώπης. Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης περιλαμβάνει μία σειρά έργων και φυσικά τη Β’ Φάση των έργων, μεταξύ αυτών, πεζογέφυρες για την πρόσβαση των κατοίκων του Μοσχάτου και της Καλλιθέας προς το παραλιακό μέτωπο, έργα υποδομής, φύτευσης και πολλά άλλα.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο Βασίλης Σπανάκης έκανε την εξής δήλωση: «Με την απόφαση χρηματοδότησης ύψους 365,4 εκατ. ευρώ η Κυβέρνηση εξασφαλίζει το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ για έργα στην περιοχή του Μοσχάτου, της Καλλιθέας και του Π. Φαλήρου. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που υπεγράφη η απόφαση χρηματοδότησης ενός έργου που θα αναβαθμίσει τις γειτονιές μας και την ποιότητα ζωής όλων μας»

Η Ερώτηση του κ. Σπανάκη με θέμα «Επίσπευση έργων Φαληρικού Όρμου – Παραλίας Μοσχάτου» – Νοέμβριος 2022

Η Ερώτηση του κ. Σπανάκη με θέμα «Άμεση ολοκλήρωση συνολικών έργων παραλίας Μοσχάτου και Φαληρικού Όρμου» – Μάϊος 2020

Η Απόφαση ένταξης εδώ

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι