«Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε στη χώρα δύο πρωταθλήματα: της υπερφορολόγησης και της φοροδιαφυγής» – KONTRA CHANNEL

Βασίλης Σπανάκης - Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου «Kontra 24» φιλοξενήθηκε την Τετάρτη 12 Ιουνίου ο Βασίλης Σπανάκης, οικονομολόγος και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον νότιο τομέα της Β’ Αθηνών. Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της παράταξής του για την επόμενη ημέρα των εθνικών εκλογών, ο κ. Σπανάκης είπε:
«Εμείς ως Νέα Δημοκρατία έχουμε συγκεκριμένη ατζέντα για την επόμενη ημέρα. Λέμε ξεκάθαρα ότι θα πάμε σε άμεση μείωση φόρων. Θα πάμε σε πρόσθετα κίνητρα για να έρθουν επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Λέμε ξεκάθαρα ότι θέλουμε ένα καλύτερο κράτος. Θέλουμε μείωση της γραφειοκρατίας. Θέλουμε ρευστότητα στην αγορά. Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ ό,τι και να πει κρίθηκε. Κρίθηκε γιατί επί 4 χρόνια δεν έφερε καμία αξιοπιστία της Ελληνικής οικονομίας στο εξωτερικό, δεν έφερε επενδύσεις στο εσωτερικό. Και όλα αυτά δεν τα λέμε εμείς. Τα λένε οι αριθμοί».

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου Αιμίλιου Λάτσιου ότι οι αριθμοί δείχνουν βελτίωση της οικονομίας, από την άποψη ότι η χώρα μας δανείζεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας διερωτήθηκε: «Ξεχνάτε ότι έχουμε πάνω από 4 εκατομμύρια οφειλέτες στο Ελληνικό δημόσιο; Ξεχνάτε ότι πάνω από 57% των οφειλετών είναι μισθωτοί, συνταξιούχοι και άνεργοι;», ενώ επισήμανε ότι ακόμη και τα ποσοστά της ανεργίας που φαινομενικά μειώθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, στην ουσία συνοδεύτηκαν από την φτωχοποίηση της κοινωνίας και από μισθούς πείνας.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε στη χώρα δύο πρωταθλήματα: το πρωτάθλημα της υπερφορολόγησης και το πρωτάθλημα της φοροδιαφυγής», παρατήρησε και πρόσθεσε ότι «η μεγάλη διαφορά που έχει η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η Νέα Δημοκρατία λέει πάντα την αλήθεια».
Ο Βασίλης Σπανάκης αναφέρθηκε επιγραμματικά στα τρία θέματα τα οποία η κυβέρνηση της ΝΔ σκοπεύει να αντιμετωπίσει από την επόμενη ημέρα των εκλογών:
«Πρώτον, ευκαιρίες.
Δεύτερον, αξιοπρέπεια.
Τρίτον, ξανά το χαμόγελο στους Έλληνες».
Στο τέλος της εκπομπής οι τηλεθεατές είχαν αρκετά ερωτήματα να υποβάλλουν στον υποψήφιο της ΝΔ στον νότιο τομέα της Β’ Αθηνών, κι ο ίδιος δεν δίστασε να δώσει απαντήσεις σε όλους, διαβεβαιώνοντας τους ότι «η 8η Ιουλίου θα είναι μια φωτεινή μέρα για την Ελλάδα».

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι