Σε λίγες ώρες αφήνουμε πίσω το 2021 και υποδεχόμαστε μία νέα χρονιά με νέες προκλήσεις, αλλά και ζητήματα να αντιμετωπίσουμε. Η πανδημία και η μετάλλαξη «Omicron» έχει μπει στη ζωή μας.

Το 2021 ήταν ακόμη μία χρονιά γεμάτη προκλήσεις παγκοσμίως, τόσο σε υγειονομικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, κάτι που αναπόφευκτα επηρέασε και τη χώρα μας.

Αν κάναμε έναν απολογισμό σε μια τέτοια εποχή παγκόσμιας υγειονομικής και οικονομικής κρίσης θα λέγαμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απέτρεψε τη μετατροπή της υγειονομικής αυτής κρίσης σε οικονομική, με ουσιαστικές παρεμβάσεις και με δέσμη στοχευμένων μέτρων ελάφρυνσης, στηρίζοντας στην πράξη νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα με την επιδότητηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό του μεγαλύτερου μέρους των ανατιμήσεων στο ρεύμα. Και δεν μείναμε μόνο εκεί.

Σε πείσμα κάποιων – ειδικά στην αντιπολίτευση – που καλλιεργούν ένα κλίμα απογοήτευσης και κινδυνολογίας στον κόσμο, θα ήθελα να επισημάνω μερικά από τα πολλά θετικά γεγονότα και νομοθετήματα της χρονιάς που πέρασε:

  • Οι εμβολιασμοί αυξάνονται καθημερινά, ειδικά στις ευάλωτες ομάδες άνω των 60 ετών, ακριβώς την ώρα που η Κυβέρνηση ρίχνεται με αποφασιστικότητα και σχέδιο στη μάχη κατά της ραγδαίας επέλασης της μετάλλαξης «Omicron».
  • Η “πολυπόθητη” κατάργηση του φόρου στη γονική παροχή έγινε πραγματικότητα, απαντώντας στο πάγιο αίτημα της ελληνικής οικογένειας για ένα βιώσιμο τρόπο μεταβίβασης των κόπων μιας ζωής από τον πατέρα στο παιδί και από τον παππού στο εγγόνι.
  • Η αμυντική συμφωνία “σταθμός” με την Γαλλία που προβλέπει την άμεση στρατιωτική συνδρομή της Γαλλίας προς την Ελλάδα και αντιστρόφως, σε περίπτωση που υπάρξει επίθεση από τρίτη χώρα.
  • Η συμφωνία για την απόκτηση 24 υπερσύγχρονων Γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale και 3+1 φρεγατών Belh@rra, θωρακίζει περαιτέρω την άμυνα της χώρας, αλλάζοντας ουσιαστικά τις ισορροπίες στο Αιγαίο προς όφελος της Χώρας μας.
  • Στην Εκλογική μας Περιφέρεια, συνεχίζονται τα έργα στο παραλιακό μέτωπο και πλέον είναι ζήτημα χρόνου η αλλαγή της εικόνας της παραλίας του Μοσχάτου και της Καλλιθέας που θα δώσει τα πλεονεκτήματα που στερήθηκαν για δεκαετίες οι κάτοικοι και κυρίως οι νέες γενιές. Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο, αυτό της πεζογέφυρας του Παλαιού Φαλήρου, που βρίσκεται πλέον στη διάθεση των κατοίκων.
  • Επίσης, το 2022 είναι η χρονιά που οι κάτοικοι του Νοτίου Τομέα, αλλά και όλοι οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου, θα απολαύσουν τα πρώτα πλεονεκτήματα του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού, ενός έργου που θα δώσει νέα πνοή στην Περιφέρειά μας, σε τόσα πολλά επίπεδα.
  • Και τέλος, η ψήφιση ενός ρεαλιστικού Προϋπολογισμού για το 2022, με κοινωνικό πρόσημο, που συνεισφέρει ουσιαστικά στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις, προβλέπει αύξηση της απασχόλησης, αύξηση της κατανάλωσης, αύξηση των κονδυλίων του Κοινωνικού Προϋπολογισμού κατά 568 εκατομμύρια ευρώ και συνέχιση της ενίσχυσης των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τη διάθεση 3,4 δισ. ευρώ για τα νοσοκομεία.

Ο προσωπικός μου στόχος για το 2021, ήταν ίδιος, όπως κάθε χρόνο: να είμαι δίπλα σας για αυτά που δεν έγιναν και πρέπει να γίνουν, να είμαι δίπλα σας όποτε μπορώ ακόμη και επί τόπου, να είμαι δίπλα σας να ακούω τα αιτήματά σας και να προωθώ λύσεις μέσω κοινοβουλευτικών δράσεων/παρεμβάσεων ή/και με απευθείας συνεννόηση με τον εκάστοτε αρμόδιο υπουργό.

Να είμαι δίπλα σας για να βελτιώσουμε «μαζί» την καθημερινότητά μας!

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους για την αγάπη που μου δείχνετε και για τα καλά σας λόγια, είτε διά ζώσης, είτε με ένα απλό μήνυμα στα social media και να ξέρετε ότι μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω ακόμη πιο δυναμικά και δραστήρια και το 2022, πιστός στις αρχές και τις αξίες που μας ενώνουν!

Σας εύχομαι ένα Καλό και Ευλογημένο Νέο Έτος με Υγεία πάνω απ’ όλα!

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι