Βασίλης Σπανάκης – Ενημερωτικό Απριλίου 2022

Βασίλης Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΔ

⊶⊷

εάν δεν βλέπετε σωστά το emailΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Φίλες και φίλοι Καλή Πρωτομαγιά!

Ο Μάιος είναι μήνας αισιοδοξίας και ελπίδας.

Από σήμερα έχουμε και την εφαρμογή των θετικών εξαγγελιών της Κυβέρνησης, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού που συμπαρασύρει και άλλα επιδόματα προς τη θετική κατεύθυνση.

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και κυρίως έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον προσωρινό, εισαγόμενο και κυρίως ενεργειακό πληθωρισμό που χτυπά όλα τα νοικοκυριά και όλες τις επιχειρήσεις της Ευρώπης.

Στο e-mail μου αυτό, μπορείτε να ενημερωθείτε για τη δράση μου κατά τον μήνα Απρίλιο.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας στην ομιλία μου στις 13 Απριλίου που πραγματοποιήθηκε μετά από καιρό λόγω της πανδημίας.

Σε λίγα εικοσιτετράωρα ξεκινά το 14ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα, με τη συμμετοχή 5.000 και πλέον Συνέδρων και Παρατηρητών από ολόκληρη την Ελλάδα και τον Απόδημο Ελληνισμό.

Στο Συνέδριο θα έχω την ευκαιρία να τοποθετηθώ για τα ζητήματα που μας απασχολούν καθημερινά, για τα θέματα που αφορούν τις γειτονιές μας και το μέλλον όλων μας.

Γνωρίζετε ότι είμαι πάντα στη διάθεση σας.

Μη διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μου ή να μου στείλετε προτάσεις σας και παρατηρήσεις σας.

Πάντα στη διάθεσή σας.

Βασίλης ΣπανάκηςΒασίλης Σπανάκης

«Μαζί χτίζουμε μία δυνατή σχέση στον Νότιο Τομέα»

Πολιτική Ομιλία Βασίλη Σπανάκη, Βουλευτή Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΔ, την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 στο ξενοδοχείο Athens Marriott


Βασίλης Σπανάκης

Δείτε το βίντεο

Πραγματοποίησα Ομιλία ενόψει του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη λαϊκή παράταξη της εθνικής ευθύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης», σε κεντρικό ξενοδοχείο του Π. Φαλήρου.

Στην εκδήλωση έδωσε το παρών πλήθος κόσμου, μέλη του Υπουργικού συμβουλίου, Βουλευτές, Δήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη Νομαρχιακών και Δημοτικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου.

Διαβάστε Περισσότερα →

Βασίλης Σπανάκης

Βασίλης Σπανάκης

Στην ομιλία μου έδωσα έμφαση στη «δυνατή σχέση που ξεκινά με τους πολίτες στον Νότιο Τομέα για τις γειτονιές που μεγαλώσαμε και ζούμε με τα παιδιά μας».

Βασίλης Σπανάκης

Βασίλης Σπανάκης

Δεσμεύτηκα για τη λειτουργία της ενότητας «Το Βήμα του Πολίτη» στην ιστοσελίδα μου, όπου θα μπορούν όλοι οι πολίτες να καταθέτουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Βήμα του Πολίτη →

Βασίλης Σπανάκης

Βασίλης Σπανάκης

Δεσμεύτηκα για την καθιέρωση του θεσμού της «Ανοιχτής πόρτας» στο πολιτικό μου γραφείο.

Επικοινωνία και Χάρτης Πρόσβασης →

Βασίλης Σπανάκης

Βασίλης Σπανάκης

Δεσμεύτηκα για τακτική διαδικτυακή ενημέρωση για δράσεις μου.

Βασίλης Σπανάκης

Δεσμεύτηκα για περιοδείες και επισκέψεις που θα πραγματοποιήσω σε φορείς, υπηρεσίες και αγορές προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Βασίλης Σπανάκης

Βασίλης Σπανάκης

Ενόψει του 14ου Συνεδρίου τόνισα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι μία «μεγάλη λαϊκή παράταξη την οποία εμπιστεύονται οι πολίτες διότι εξασφαλίζει και εγγυάται τη σταθερότητα και την πρόοδο».

Στην ομιλία μου αναφέρθηκα επίσης σε θέματα της οικονομίας όπως η ανάγκη νέας γενναίας ρύθμισης για τα χρέη σε Δ.Ο.Υ. και Ε.Φ.Κ.Α, η υιοθέτηση ενός προγράμματος μόνιμης επιβράβευσης των συνεπών φορολογουμένων, αλλά και σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ανάδειξης του Υμηττού.

Κλείνοντας, σημείωσα με έμφαση ότι «η λύση στις επόμενες εκλογές θα είναι και πάλι η Νέα Δημοκρατία, γιατί είναι η μεγάλη λαϊκή παράταξη της εθνικής ευθύνης και της πραγματικής κοινωνικής αλληλεγγύης».

Διαβάστε Περισσότερα →Βασίλης Σπανάκης

Γίνε Εθελοντής!

Για να δυναμώσουν οι γειτονιές της νότιας Αθήνας που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε, εμείς και οι οικογένειές μας.

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ →

Γι’ αυτό σε καλώ να γίνεις εθελοντής, αλλά και να φέρεις κοντά μου τους φίλους, τους συγγενείς, τους συναδέλφους σου.

Για να γίνει πιο ισχυρή η δική σου φωνή.

Έλα στην Ομάδα →Βασίλης Σπανάκης

Την ίδρυση Προτύπων και Πειραματικών σχολείων στους Δήμους του Νοτίου Τομέα

Zήτησα με ερώτησή μου προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια του Νοτίου Τομέα Αθηνών καλύπτει τη μεγάλη γεωγραφική περιοχή που αποτελείται από τους Δήμους Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Βύρωνος, Γλυφάδας, Δάφνης-Υμηττού, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου και υπάρχει έντονη ανάγκη ίδρυσης Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων, κάτι που αποτελεί και διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Διαβάστε την Ερώτηση →Βασίλης Σπανάκης

Προσωπογραφία στην Εφημερίδα “POLITICAL”

«Ο βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών της ΝΔ, Βασίλης Σπανάκης, είναι πρώτα απ’ όλα αυστηρός με τον εαυτό του και μετά με τους άλλους.

Αν βρεις το κουμπί του, γίνεται χαλί να τον πατήσεις, λένε οι άνθρωποι που τον γνωρίζουν χρόνια.

Είναι πολιτικός βγαλμένος από τα σπλάχνα της κοινωνίας και για αυτό μπορεί και περπατάει παντού, δίπλα στον κόσμο, μέσα στις γειτονιές των νοτίων προαστίων όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε…»

Διαβάστε Περισσότερα →


Βασίλης Σπανάκης

Στο Πολεμικό Μουσείο στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του συναδέλφου Κωνσταντίνου Γκιουλέκα,

με τίτλο “Το Χρονικό της Επανάστασης” που εκδόθηκε με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.Βασίλης Σπανάκης

Στο θέμα της παραχώρησης κατασκήνωσης στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας επανέρχομαι με ερώτησή μου προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Ερωτώ αν προτίθεται το Υπουργείο να διαθέσει άμεσα κατασκηνωτική του εγκατάσταση για την δημιουργία σύγχρονης κατασκήνωσης που θα καλύπτει τις ανάγκες φιλοξενίας παιδιών από τις περιοχές της Γλυφάδας, του Ελληνικού και της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Διαβάστε την Ερώτηση →


Βασίλης Σπανάκης

Ανήμερα του Πάσχα επισκέφτηκα τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας Καλλιθέας, Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Γλυφάδας

Είχα την ευκαιρία να συναντήσω και αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ. Ανταλλάξαμε με όλους ευχές και τσουγκρίσαμε τα πασχαλιάτικα αυγά.


Βασίλης Σπανάκης

Χριστός Ανέστη!

Ευχόμαστε Υγεία, Δύναμη και Αισιοδοξία για ένα φωτεινό μέλλον!

Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων στην Ακολουθία και στην Τελετή της Αναστάσεως στην Πλατεία Μητροπόλεως Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’.


Βασίλης Σπανάκης

Πρώτη Ανάσταση

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καισαριανής Προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ


Βασίλης Σπανάκης

Στην Ακολουθία του Επιταφίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών

Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής, Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’.


Βασίλης Σπανάκης

Στην Τελετή της Αποκαθήλωσης

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μοσχάτου


Βασίλης Σπανάκης

Μεγάλη Πέμπτη στην Αγία Τριάδα ΓλυφάδαςΒασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Παρεμβάσεις»

Με τον Σωτήρη Ξενάκη, τον Γιώργο Καραμέρο και τον Νίκο Ελευθερόγλου, στο Blue Sky TVΒασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Tonight»

Με τον Γιώργο Πιέρρο, στο Action24Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή “Αταίριαστοι”

Με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ


Βασίλης Σπανάκης

Στον 13ο Διεθνή Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο

Μία διοργάνωση θεσμός που διεξάγεται στα Νότια Προάστια – συνάντησα χθες φίλους δρομείς, τους χειροκροτήσαμε μέχρι τον τερματισμό.


Βασίλης Σπανάκης

Μπαίνοντας στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα


Βασίλης Σπανάκης

Στην Νέα Σμύρνη, στη Δοξολογία υπέρ των θυμάτων της γενοκτονίας των Αρμενίων

Στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης κατέθεσα στεφάνι εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων και την Ελληνική Κυβέρνηση. 107 χρόνια πέρασαν από την γενοκτονία των Αρμενίων.


Βασίλης Σπανάκης

Στο ΣΕΦ επισκέφθηκα την Ημέρα Καριέρας που διοργάνωσε ο ΟΑΕΔ

Eίχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με ανέργους που αναζητούν εργασία, με εργαζόμενους που θέλουν να αλλάξουν εργασία και με εκπροσώπους επιχειρήσεων που αναζητούν νέους εργαζόμενους. 80 επιχειρήσεις προσφέρουν 4.500 νέες θέσεις εργασίας.Βασίλης Σπανάκης

Στο Κέντρο ΑμεΑ ΕΡΜΗΣ στο Ελληνικό στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης

Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τα μέλη και τους εθελοντές του Κέντρου και να δω από κοντά τη σπουδαία δουλειά που κάνουν.Βασίλης Σπανάκης

Την ικανοποίησή μου εξέφρασα για την πληρωμή νωρίτερα, την Μ. Πέμπτη 21 Απριλίου, της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Κεντρικής Διοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας

Είχα ζητήσει από τις αρχές Απριλίου, από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, λόγω του εισαγόμενου ενεργειακού πληθωρισμού που έχει ανατρέψει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, να γίνει νωρίτερα η καταβολή του δεκαπενθημέρου Μαΐου προκειμένου να διευκολυνθούν οι υπάλληλοι και να τονωθεί η αγορά ενόψει των ημερών του Πάσχα.

Με τηλεφωνική μου επικοινωνία ευχαρίστησα σήμερα τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Θόδωρο Σκυλακάκη για την άμεση ανταπόκρισή του.Βασίλης Σπανάκης

Το κάλεσμα στην Πολιτική Ομιλία μου

Η οποία διεξήχθη με πολύ μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 στο ξενοδοχείο Athens Marriott, ενόψει του 14ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Το θέμα ήταν: «Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη λαϊκή παράταξη της εθνικής ευθύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης»

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Γιάννης Οικονόμου, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος – πρώην Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ

Δείτε Περισσότερα →Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Με τον Γιώργο Παπαδάκη στον ΑΝΤ1


Βασίλης Σπανάκης

Στην Καλλιθέα, στο 10ο Kallithea Run

Εκατοντάδες δρομείς συμμετείχαν σε έναν πετυχημένο θεσμό. Συγχαρητήρια σε όλους τους δρομείς και στον Παναγιώτη Δημάκο για την άψογη διοργάνωση. Με μεγάλη χαρά έδωσα την έναρξη στην διαδρομή των 10 χιλιομέτρων και είδα μετά από καιρό καλούς φίλους από το δρομικό κίνημα.


Βασίλης Σπανάκης

Σε έναν ξεχωριστό φιλικό διεθνή αγώνα,

που διοργάνωσε η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στο πλαίσιο του προγράμματος «Το Ποδόσφαιρο για την Ειρήνη-Stop the War» με την ουκρανική ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚΒασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου»

Με τον Γιώργο Σιαδήμα, στο Κόντρα Channel


Βασίλης Σπανάκης

Στο Ανθοδετικό Συμπόσιο του Συλλόγου ανθοπωλών καταστηματαρχών Αττικής

Είχα την ευκαιρία να παρευρεθώ και να συζητήσω με εκπροσώπους του κλάδου για θέματα που τους απασχολούν.


Βασίλης Σπανάκης

Στην Αργυρούπολη, με τον γιο μου Αλέξανδρο, σε έναν ξεχωριστό φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου,

που διοργάνωσε ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης σε συνεργασία με τον Μάρκο Σεφερλή, τον Νίκο Γραμμένο και με τη στήριξη του Νίκου Βαμβακούλα, του Αντώνη Γλύκα και του Couros Football Club.

Σε αυτόν τον αγώνα σκοπός δεν ήταν η νίκη κάποιας ομάδας, αλλά η οικονομική ενίσχυση της Όλγας, η οποία βρέθηκε να νοσηλεύεται, στον Ευαγγελισμό, ύστερα από τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από το σύντροφό της, με σοβαρά τραύματα.Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «kontra24» με την Αναστασία Γιάμαλη στο KONTRA Channel

Συναρπαστικές οι εκπομπές όταν είσαι 1 εναντίον 5 και ξαφνικά ζητά να παρέμβει και ο Πολάκης!


Βασίλης Σπανάκης

Στο Παλαιό Φάληρο σε μία ξεχωριστή εκδήλωση,

που πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Άλμα και την Harley Owners Group για την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές!


Βασίλης Σπανάκης

Στην Ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης ΑλίμουΒασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Alert στην Πολιτική»

Με τους Ανδρέα Παπακυριακόπουλο και Αμέλια Αναστασάκη στο Alert TVΕίμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι