Βασίλης Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών

⊶⊷

εάν δεν βλέπετε σωστά το emailΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Φίλες και φίλοι καλό μήνα!

Σας αποστέλλω το ενημερωτικό της δράσης μου για τον μήνα Φεβρουάριο. Βρισκόμαστε όλοι μπροστά σε μία κατάσταση που προβληματίζει ολόκληρη την Ευρώπη και η σκέψη μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον άμαχο πληθυσμό της Ουκρανίας. Η χώρα μας κάνει το χρέος της, με ιδιαίτερη μέριμνα για την ομογένεια στην περιοχή της Μαριούπολης, όπου δυστυχώς είχαμε θύματα. Ταυτόχρονα βιώνουμε και μία πρωτοφανή κρίση στον τομέα της οικονομίας με ένα κύμα ανατιμήσεων που πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής διατύπωσε συγκεκριμένες προτάσεις για την ενεργειακή θωράκιση της Ευρώπης, αλλά και για το μέλλον των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Η Κυβέρνηση έχει δύο βασικά πλεονεκτήματα:

Πρώτον, έχει ξεκάθαρες και συγκεκριμένες θέσεις και

δεύτερον, υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Φίλες και φίλοι, σε κάθε περίπτωση βρίσκομαι πάντα στη διάθεσή σας, για κάθε άποψη που θέλετε να διατυπώσετε.

Πάντα δίπλα σας

Βασίλης Σπανάκης


Βασίλης Σπανάκης

Η σκέψη μας αυτήν την ώρα στον άμαχο πληθυσμό. Ιδιαίτερα στην Ελληνική ομογένεια της Ουκρανίας και κυρίως στην περιοχή της Μαριούπολης.

Δυστυχώς, οι εξελίξεις στην Ουκρανία είναι ραγδαίες και δείχνουν κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Ο εφιάλτης ενός πολέμου στην Ευρώπη επιστρέφει. Σε κάθε περίπτωση η Ρωσική επίθεση συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια.
Η κυβέρνηση της χώρας μας προσαρμόζει τις πολιτικές της στα νέα δεδομένα. Έχει εξασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια για την χώρα μας και γίνεται επεξεργασία σεναρίων που θα αφορούν την απορρόφηση των διακυμάνσεων των τιμών της ενέργειας. Απαιτείται μία πανευρωπαϊκή λύση και εύστοχα χρηματοδοτικά εργαλεία για την αντιμετώπιση των ενεργειακών ανατιμήσεων.Βασίλης Σπανάκης

Να δοθεί η δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση των 72 δόσεων και μετά τις 28 Φεβρουαρίου σε ΔΟΥ και ΕΦΚΑ

Κατέθεσα Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, με θέμα τη «Δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση των 72 δόσεων και μετά τις 28 Φεβρουαρίου σε ΔΟΥ και ΕΦΚΑ».

Δείτε Περισσότερα →Βασίλης Σπανάκης

Στην Εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά στον ΣΚΑΪ – 27.02.22

 • Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε συγκεκριμένες προτάσεις για την Ευρώπη στην Σύνοδο Κορυφής.
 • Η Ευρώπη έχει να αντιμετωπίσει τον ενεργειακό πληθωρισμό
 • Απαιτείται η δημιουργία ενός μόνιμου “Ευρωπαϊκού Ταμείου κατά της Ακρίβειας”
 • Η οικονομία βρίσκεται μπροστά σε νέα δεδομένα
 • Αναγνωρίζουμε την ανάγκη για παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για την υπαγωγή στη ρύθμιση των οφειλών σε 72 δόσεις
 • Χρειάζεται μία νέα γενναία ρύθμιση για όλα τα χρέη
 • Έρχεται πρόγραμμα 15 μηνών για την προστασία των δανείων της πρώτης κατοικίας
 • Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε βεντάλια κοινωνικής προστασίαςΒασίλης Σπανάκης

«Το μεγάλο στοίχημα της Ευρώπης η ενεργειακή ασφάλεια»

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία μας θλίβουν και μας ανησυχούν όλους. Πρωτίστως για την ανθρώπινη διάσταση, τα θύματα του πολέμου και την τύχη του άμαχου πληθυσμού. Ολόκληρη ωστόσο η Ευρώπη ανησυχεί και για έναν ακόμη λόγο. Την ενεργειακή της ασφάλεια, που είναι απαραίτητη προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία της οικονομίας και να διασφαλιστεί η ευημερία των πολιτών.

Διαβάστε το Άρθρο →


Βασίλης Σπανάκης

Στη Γλυφάδα, στη δράση «Χαρίστε τα!»

Μία δράση που διοργάνωσε ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Χιλιάδες βιβλία συγκεντρώθηκαν και θα βρίσκονται στη Βιβλιοθήκη του Δήμου. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία.


Βασίλης Σπανάκης

Ιστορικός περίπατος στο Παλαιό Φάληρο

Στο Παλαιό Φάληρο, διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου ένας Ιστορικός περίπατος με ξεχωριστή ξενάγηση που ξεκίνησε από το Μουσείο Ιστορίας της Πολεμικής μας Αεροπορίας (Βίλα Συγγρού). Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία.


Βασίλης Σπανάκης

Στου Ζωγράφου, βρέθηκα στη γειτονιά των Άνω Ιλισίων, στη λαϊκή αγορά και σε καταστήματα της περιοχής.

Συνάντησα κατοίκους και επαγγελματίες και συζητήσαμε τα θέματα της καθημερινότητας που τους απασχολούν.


Βασίλης Σπανάκης

Στην Καλλιθέα, στο νέο κατάστημα της ΔΕΗ στην Αγία Ελεούσα

Ενημερώθηκα από τον αρμόδιο διευθυντή Παναγιώτη Σκάρκο και το προσωπικό, για τις νέες υπηρεσίες που παρέχονται για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής. Σε μια περίοδο που οι λογαριασμοί του ρεύματος και του αερίου μας προβληματίζουν, ωφέλιμο είναι να γνωρίζουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν. Γι’ αυτόν τον λόγο επισκέφθηκα το κατάστημα, για να ενημερωθώ προσωπικά, για όλα όσα έχουν γίνει, αλλά και γι’ αυτά που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα.Βασίλης Σπανάκης

Ζητώ την άμεση δικαίωση των 260 ιπταμένων συνοδών και φροντιστών που συνταξιοδοτήθηκαν υποχρεωτικά

Κατέθεσα ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, με θέμα την «Άμεση δικαίωση των 260 ιπταμένων συνοδών και φροντιστών που συνταξιοδοτήθηκαν υποχρεωτικά με το Ν. 3185/03».

Δείτε Περισσότερα →Βασίλης Σπανάκης

Ζητώ την άμεση επίλυση των δυσλειτουργιών στα Υποθηκοφυλακεία – Κτηματολογικά Γραφεία Γλυφάδας και Ηλιούπολης

Κατέθεσα Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, με θέμα την «Άμεση επίλυση των δυσλειτουργιών στα Υποθηκοφυλακεία – Κτηματολογικά Γραφεία Γλυφάδας και Ηλιούπολης».

Αναφέρω ότι «χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Υποθηκοφυλακείου Γλυφάδας, για το οποίο έχει ήδη κατατεθεί πλήθος αναφορών», προσθέτοντας ότι και το γραφείο της Ηλιούπολης παρότι έχει περιέλθει στην αρμοδιότητα του Κτηματολογίου και έχουν ενεργοποιηθεί οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες, εμφανίζει δυσλειτουργίες και μεγάλες καθυστερήσεις.

Διαβάστε Περισσότερα →


Βασίλης Σπανάκης

Στην Καλλιθέα, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Αθλητικού Συλλόγου “Spartan Warriors”

Ενός συλλόγου που έχει αναδείξει τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Νίκο Γιδάκο. Συγχαρητήρια στον ιδρυτή του Συλλόγου και προπονητή Γιώργο Γιδάκο.


Βασίλης Σπανάκης

Στη Γλυφάδα, στο Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τα τρία έτη από την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτου Γλυφάδας Παύλου

παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Μάνης κ. Χρυσοστόμου και Γλυφάδας κ. Αντωνίου. Είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις με τον πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιο Μαρτίνο και τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεώργιο Πατούλη. Στο Μνημόσυνο παραβρέθηκαν και οι καλοί φίλοι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Γλυφάδας.Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι»

Με τους Νίκο Ρογκάκο και Παναγιώτη Στάθη στον ΑΝΤ1 – 20.02.22Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Brainstorming»

Με τον Σταμάτη Ζαχαρό στο action24 – 18.02.22


Βασίλης Σπανάκης

Στο Παλαιό Φάληρο, στην όμορφη γειτονιά της Αγίας Βαρβάρας, στην λαϊκή αγορά επί της οδού Χρονοπούλου

Συνομίλησα με κατοίκους της περιοχής και παραγωγούς. Οι λαϊκές αγορές είναι από τα πιο ζωντανά και χαρακτηριστικά μέρη της πόλης, με εξαιρετικής ποιότητας αγαθά και όπως διαπίστωσα με τιμές χαμηλές. Είχα επίσης την ευκαιρία να συζητήσω με τον Πρόεδρο Δημήτρη Μουλιάτο για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.Βασίλης Σπανάκης

«Θέλουμε τον ΕΦΚΑ φιλικό, σύγχρονο και αποτελεσματικό για τον πολίτη»

Στην Ομιλία μου ανέφερα χαρακτηριστικά «Το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, έχει σκοπό να κάνει τον Οργανισμό περισσότερο αποτελεσματικό, περισσότερο φιλικό προς τους πολίτες, τους οποίους θα εξυπηρετεί καλύτερα και προπάντων γρηγορότερα. Είναι σημαντικό να έχουμε έναν ΕΦΚΑ που δεν θα ταλαιπωρεί τους πολίτες και θα βγάζει γρήγορα τις συντάξεις τους», και κατηγόρησα την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν θέλει να αλλάξει τίποτα από τα κακώς κείμενα υπερασπιζόμενη μειοψηφίες.Βασίλης Σπανάκης

Δωρεάν μεταφορά των μαθητών των Προτύπων Σχολείων της Αττικής

Κατέθεσα Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον Υπουργό Εσωτερικών με θέμα τη «Δωρεάν μεταφορά των μαθητών των Προτύπων Σχολείων της Αττικής». Επισήμανα ότι «οι μαθητές των Προτύπων Σχολείων προέρχονται από περιοχές που υπερβαίνουν τα στενά όρια του οικείου δήμου της έδρας του σχολείου» καθώς και ότι «τα Πρότυπα Σχολεία αποτελούν ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης και το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών είναι ένα ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα που απασχολεί πλήθος οικογενειών».

Διαβάστε Περισσότερα →Βασίλης Σπανάκης

Ζητώ την ορθή λειτουργία της ρύθμισης των 72 δόσεων στον ΕΦΚΑ

Κατέθεσα ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα την ορθή λειτουργία της ρύθμισης των 72 δόσεων στον ΕΦΚΑ. Αφορμή ήταν το γεγονός ότι πολλές πληρωμές που έγιναν από τον Αύγουστο του 2021 έως σήμερα αντί να καταχωρηθούν στο σύστημα του ΕΦΚΑ ως πληρωμές των αντίστοιχων μηνών, δηλαδή από τον Ιούλιο του 2021 έως και τον Ιανουάριο του 2022, οι οποιεσδήποτε πληρωμές εξόφλησαν παλαιές οφειλές που είχε η επιχείρηση δηλαδή ξεκινώντας απ’ τον Φεβρουάριο του 2020.

Διαβάστε Περισσότερα →Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Με τον Γιώργο Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 • 15.02.22


Βασίλης Σπανάκης

Στην πολύ επιτυχημένη έκθεση Horeca 2022

Συνάντησα αρκετούς επιχειρηματίες από τα Νότια Προάστια. Μιλήσαμε για το αύριο της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας. Χαίρομαι που συνάντησα φίλους παιδικούς που τώρα έχουν επιχειρήσεις με έδρα στην γειτονιά μας. Βέβαια και ένα ευχάριστο διάλειμμα με τον γιο μου για ένα κλασικό ποδοσφαιράκι.Βασίλης Σπανάκης

«Το κύμα ακρίβειας έχει ημερομηνία λήξεως»

Φίλοι μου, διαβάστε την συνέντευξή μου στην Κυριακάτικη «Μακεδονία» και στον δημοσιογράφο Νίκο Οικονόμου.

Διαβάστε Περισσότερα →


Βασίλης Σπανάκης

Καλό Τριώδιο!

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βύρωνα


Βασίλης Σπανάκης

Στην Ηλιούπολη, στη Λαϊκή του Σαββάτου

Συνάντησα παραγωγούς και κατοίκους, συνομίλησα μαζί τους για τα θέματα που μας απασχολούν, για τους λογαριασμούς του ρεύματος, για το προσωρινό κύμα ακρίβειας. Είχα τη δυνατότητα να μιλήσω για τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας. Παρατήρησα ότι οι τιμές στην Λαϊκή παραμένουν σταθερές και φυσικά είχα την ευκαιρία να συναντήσω και τον συμμαθητή μου και έμπορο στην λαϊκή Γιώργο Μαρούλη.Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Με την Άννα Τσίμου στη Βεργίνα τηλεόραση • 10.02.22Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Briefing»

Με τον Γιώργο Πιέρρο, στο Action24 • 10.02.22Βασίλης Σπανάκης

«Δε φταίει καμία εταιρεία δημοσκοπική, αλλά η δική σας αδιέξοδη πολιτική»

Η Ομιλία μου στην Βουλή, για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για «τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος». Ανέφερα χαρακτηριστικά: «Η ΝΔ στήριξε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής και συμμετείχε με αίσθημα ευθύνης. Δυστυχώς, η αξιωματική αντιπολίτευση επιθυμούσε να κάνει πολιτικές δίκες για τη δημιουργία εντυπώσεων. Ακόμη και μετά το πόρισμα, η διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων από το ΣΥΡΙΖΑ είναι απίστευτη. Η έλλειψη πολιτικών επιχειρημάτων και προτάσεων τους οδηγεί σε μια στείρα άρνηση σε όλα. Γι’ αυτό άλλωστε καταψήφισαν πρόσφατα νόμους με θετικές διατάξεις όπως η δημιουργία παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη ή οι παρατάσεις προθεσμιών. Εμείς θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες και να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».


Βασίλης Σπανάκης

Στη Νέα Σμύρνη, στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους

Στη Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ.κ. Συμεών.Βασίλης Σπανάκης

«Οι φοροελαφρύνσεις είναι στο DNA της πολιτικής μας»

Η Ομιλία μου στην Βουλή, για την «Κύρωση της από 28.1.2022 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου Επείγουσες φορολογικές, τελωνειακές και συναφείς ρυθμίσεις, επείγουσες διατάξεις για τη διασφάλιση του δικαιώματος αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας.

Διαβάστε Περισσότερα →


Βασίλης Σπανάκης

Στον Άλιμο, στην λαϊκή αγορά της Λεωφόρου Ιωνίας

Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με παραγωγούς, εμπόρους και καταναλωτές και να ακούσω τα θέματα που τους απασχολούν.


Βασίλης Σπανάκης

Μέρα μνήμης για τα Θύματα της Θύρας 7

Πέρασαν 41 χρόνια (8/2/81-8/2/22)Βασίλης Σπανάκης

Στο δελτίο ειδήσεων «KONTRA NEWS10»

Με τον Δημήτρη Χατζηνικόλα στο KONTRA CHANNEL • 06.02.22


Βασίλης Σπανάκης

Απαραίτητες στιγμές..Βασίλης Σπανάκης

«Προχωράμε την αποκατάσταση στο Μάτι, με τη συνδρομή των Κυπρίων αδελφών μας»

Οι καταστροφικές πυρκαγιές του 2018 στην Ανατολική Αττική μας πλήγωσαν όλους. Είναι καιρός να προχωρήσουμε μπροστά και να αποκατασταθεί η περιοχή. Σήμερα γίνεται Νόμος του Κράτους το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας με δωρεές 11 εκατ. Ευρώ για την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων για την ανασυγκρότηση και αναβάθμιση των πυρόπληκτων περιοχών.

Διαβάστε Περισσότερα →


Βασίλης Σπανάκης

Απαράδεκτη η επίθεση σε υπάλληλο της ΔΟΥ, ανάγκη
για βελτίωση της ασφάλειας

Επισκέφθηκα τον υπάλληλο της ΙΒ ΔΟΥ Αθηνών που νοσηλεύεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ύστερα από την επίθεση που δέχθηκε εν ώρα υπηρεσίας. Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο εργαζόμενος από πολίτη. Η πρόκληση σωματικής βλάβης σε υπάλληλο κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του, είναι απαράδεκτη και γι’ αυτό θα ζητήσω από τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, πρόσθετα μέτρα ασφάλειας για συγκεκριμένες δημόσιες υπηρεσίες, όπου και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί αντίστοιχα περιστατικά.Βασίλης Σπανάκης

«Τέσσερις προτάσεις για την Οδική ασφάλεια»

Στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, κατέθεσα τέσσερις προτάσεις για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Συγκεκριμένα:

 • «1ον Άμεση επανεξέταση των ορίων ταχύτητας σε όλους τους δρόμους
 • 2ον Αναδιοργάνωση της Τροχαίας προκειμένου να γίνονται περισσότερο στοχευμένοι και αυστηροί έλεγχοι, σύμφωνα με τις δυνατότητες της ΕΛ.ΑΣ.
 • 3ον Ενίσχυση της εκπαίδευσης σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής σε συνεργασία με φορείς και ιδιαίτερα με το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Εσωτερικών και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 • 4ον Επιβράβευση των συνεπών οδηγών»

Καταλήγοντας τόνισα ότι το ζητούμενο μέσα από αυτές τις προτάσεις είναι να μη χάνονται ανθρώπινες ζωές στους δρόμους.Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Briefing»

Με τον Γιώργο Πιέρρο, στο Action24 • 02.02.22Βασίλης Σπανάκης

«Φέρνουμε ανάπτυξη σε κάθε γωνιά της χώρας με διαδικασίες εξπρές»

Ο Αναπτυξιακός Νόμος είναι το θεσμικό εργαλείο, για να εφαρμόσουμε στην πράξη την αλλαγή του παραγωγικού υποδείγματος και να καταστήσουμε φιλικότερο το επενδυτικό κλίμα στη χώρα. Ενισχύει καθοριστικά επιχειρηματικές δραστηριότητες που αφορούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, την πράσινη μετάβαση, την έρευνα και την καινοτομία και απευθύνεται σε όλους τους δημιουργικούς Έλληνες.

Διαβάστε Περισσότερα →Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Λόγος και Αντίλογος»

Με την Ελευθερία Κοσμοπούλου στη Τηλεόραση Αρτ – 01.02.22


Βασίλης Σπανάκης

Στη Γλυφάδα, στη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου ΤρύφωναΕίμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι