Βασίλης Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών

⊶⊷

Φίλες και Φίλοι, καλό μήνα!

Ο Ιανουάριος έκλεισε με την Κυβέρνηση να είναι ακόμη πιο ισχυρή. Ισχυρή δημοσκοπικά, ισχυρή κοινοβουλευτικά αλλά και στην αποδοχή της από τους πολίτες.

Τα προβλήματα της καθημερινότητας μας απασχολούν όλους και έχουμε υποχρέωση τόσο να τα αναδεικνύουμε όσο και να αναπτύσσουμε ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις για την επίλυσή τους.

Στο Ενημερωτικό του Ιανουαρίου μπορείτε να δείτε τις Δράσεις και τις Παρεμβάσεις μου.

Παραμένω πάντα στη διάθεσή σας για τα σχόλια σας και τις απόψεις σας.

Βρίσκομαι πάντα δίπλα σας!

εάν δεν βλέπετε σωστά το emailΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


Βασίλης Σπανάκης

Η Κυβέρνηση συνεχίζει πιο ισχυρή το έργο της

Καταψηφίστηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη θα συνεχίσει το έργο της για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Ήδη τα μηνύματα της Οικονομίας είναι θετικά και ο βαθμός εμπιστοσύνης των επενδυτών συνεχώς αυξάνεται.


Βασίλης Σπανάκης

Με τον Πρωθυπουργό στη Βουλή


Βασίλης Σπανάκης

Με τον φίλο μου και Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρήγορη Δημητριάδη

Στη Βουλή, είχα την ευκαιρία να μιλήσω για αρκετή ώρα με τον φίλο μου και Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρήγορη Δημητριάδη. Με το Γρηγόρη μας συνδέουν κοινοί αγώνες και αμοιβαία εκτίμηση. Είναι ένας αφανής ήρωας και θεωρώ ότι είμαστε τυχεροί που δίπλα στον Πρωθυπουργό μας βρίσκεται ένας νέος άνθρωπος που ξέρει να δίνει λύσεις στα προβλήματα.


Βασίλης Σπανάκης

Άμεση Δημιουργία Δ.Ο.Υ. ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ και ανάκληση συγχώνευσης με τη ΔΟΥ Καλλιθέας

Κατέθεσα ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητώ την άμεση δημιουργία Δ.Ο.Υ. Μοσχάτου – Ταύρου για την εξυπηρέτηση των κατοίκων Μοσχάτου και Ταύρου καθώς και την ανάκληση της Απόφασης που ορίζει τη συγχώνευση της Δ.Ο.Υ Μοσχάτου με τη Δ.Ο.Υ Καλλιθέας.


Βασίλης Σπανάκης

Στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Καισαριανής, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής κ.κ. Δανιήλ

Εύχομαι σε όλους τους μαθητές καλή πρόοδο και στους εκπαιδευτικούς μας καλή δύναμη!


Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Σκάει είδηση» με τους Δημήτρη Οικονόμου και Εύα Αντωνοπούλου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 - 01.02.22

Θα πρέπει όλοι να συμμορφωνόμαστε με τον κανονισμό της Βουλής και να σεβόμαστε το χώρο του Κοινοβουλίου, ο οποίος δεν προσφέρεται για φθηνούς "ακτιβισμούς". Τον τελευταίο καιρό παρατηρούνται τεχνητές εντάσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και δεν γνωρίζω αν σκοπός τους είναι η αποσταθεροποίηση ή ο αποπροσανατολισμός. Όσο για το ΠΑΣΟΚ, τόσο με τη στάση του στην πρόταση δυσπιστίας, αλλά και γενικότερα, φαίνεται να ταυτίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και να μην αναπτύσσει δικό του λόγο.


Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «kontra24» με την Αναστασία Γιάμαλη στο KONTRA Channel - 01.02.22


Βασίλης Σπανάκης

Στον Flash 99,4 και στην εκπομπή «Φλας στα γεγονότα», με την Βασιλική Πολίτου - 31.01.22

Μιλήσαμε για το ήθος στη Βουλή, την πραγματική αιτία για την πρόταση δυσπιστίας, την ουσία της τοποθέτησης του κ. Πρωθυπουργού με στοιχεία και το επικοινωνιακό σόου του ΣΥΡΙΖΑ που αναλώθηκε σε κουτσομπολιά, ευτελίζοντας μία Κοινοβουλευτική διαδικασία. Δεν παρέλειψα να αναφερθώ και στον εγκλωβισμό του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ, ως ουρά του ΣΥΡΙΖΑ.


Βασίλης Σπανάκης

Στη ραδιοφωνική εκπομπή «μέχρι τέλους» με τους Γιώργο Κουβαρά και Γιώργο Πιέρρο - ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 - 31.01.22

Ακούγοντας κάποιος εχθές στη Βουλή τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, καταλαβαίνει τα πάντα, σαν να μιλάμε για το Champions League και για το τοπικό... Εδώ, έχουμε σοβαρά θέματα να λύσουμε, δεν θα ασχοληθούμε με την σκανδαλολογία.


Βασίλης Σπανάκης

Δεν ξεχνάμε τη θυσία σας. ΑΘΑΝΑΤΟΙ.

Χριστόδουλος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος, Έκτορας Γιαλοψός. 31.01.1996


Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» με τον Σωτήρη Ξενάκη, στο Blue Sky TV - 28.1.22

Σε αυτή την πρόταση μομφής η Κυβέρνηση έχει την δυνατότητα να παρουσιάσει συνολικά το έργο της στον Ελληνικό λαό καθώς και το σχέδιό της για τη βελτίωση των όποιων δυσλειτουργιών παρατηρήθηκαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει εντός του Κοινοβουλίου το συνέδριό του (που δεν έγινε ποτέ), με την ελπίδα στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση να μην καταλήξει τρίτο κόμμα. Το ΚΙΝΑΛ, που ακόμη αναζητά την ταυτότητά του, μπήκε με το αριστερό, δηλώνοντας πως θα υπερψηφίσει μεν την πρόταση μομφής, αλλά χωρίς να θέλει εκλογές, οπότε αρκείται σε κινήσεις επικοινωνιακού εντυπωσιασμού.


Βασίλης Σπανάκης

Ένα μεγάλο ευχαριστώ

Κάποιοι θα είναι πάντοτε εκεί, δίνοντας τη δική τους μάχη. Ας πούμε, έστω, ένα ευχαριστώ σε όλες και όλους που βρίσκονται στις επάλξεις, ειδικά στις δύσκολες στιγμές, πάντοτε στην υπηρεσία του πολίτη, με θάρρος, δύναμη και συχνά με αυταπάρνηση.


Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Live με την Αντιγόνη» Ανδρεάκη στην Τηλεόραση Creta - 27.01.22

Αυτή η πρόταση μομφής είναι κίνηση καθαρά κομματικής συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ουσιαστικά απευθύνεται προς την εσωκομματική του αντιπολίτευση. Μπροστά στο πανικό που τους έχει δημιουργήσει η άνοδος του ΚΙΝΑΛ, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάθε κοινοβουλευτική δυνατότητα που έχουν. Το παράδοξο είναι, πως όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν καταλληλότερο για Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ο κ. Τσίπρας επιμένει να ζητά συνεχώς εκλογές. Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα έχουμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να θέσουμε ενώπιον του Ελληνικού λαού το Κυβερνητικό έργο.


Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 - 26.01.22

Η Κυβέρνηση δεν μένει στην αυτονόητη συγγνώμη που οφείλει προς τον Ελληνικό λαό, αλλά προχωρεί άμεσα - με επιτροπή διερεύνησης - στην αναζήτηση ευθυνών, όπου αυτές υπάρχουν, ώστε να υπάρξουν κυρώσεις όπως προβλέπει ο νόμος. Από το 2020 έχουμε φέρει σε ισχύ το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο προβλέπει συγκεκριμένες κυρώσεις για τέτοια περιστατικά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους περισσότερους από 7.000 εργαζομένους που αποκαθιστούν με ταχύτατους ρυθμούς τις βλάβες και γενικότερα ζημιές που προκλήθηκαν.


Βασίλης Σπανάκης

Στην Εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά στον ΣΚΑΪ - 22.01.22

57(!) ελαφρύνσεις φόρων και κοινωνική πολιτική με στοχευμένες παρεμβάσεις. Κάποιος να εξηγήσει στην Αντιπολίτευση ότι δεν γίνεται διαρκώς και με καθυστέρηση να πλειοδοτούν στις προτάσεις της Κυβέρνησης. Αυτό δεν είναι πολιτική, είναι λαϊκισμός. Ας βάλουν, έστω και αργά, το συμφέρον της χώρας πάνω από το κομματικό. Όσο για την ακρίβεια, που είναι το τελευταίο τους επιχείρημα, είναι παγκόσμιο φαινόμενο και έχει ημερομηνία λήξεως. Από την οικονομία μέχρι την θωράκιση της Εθνικής Άμυνας η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί τη μόνη σταθερά του πολιτικού συστήματος για πρόοδο, ανάπτυξη και ευημερία.


Βασίλης Σπανάκης

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις

Εμπιστευόμαστε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σήμερα πήγα στις υποχρεώσεις μου με τον Ηλεκτρικό (Μετρό-Γραμμή 1) και συνάντησα καλούς φίλους.


Βασίλης Σπανάκης

Στη Βουλή

Μετά από 13 Συνεδριάσεις διάρκειας 50 ωρών, τελείωσαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της καμπάνιας προστασίας από την πανδημία της οποίας ήμουν μέλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μία φορά έπεσε στο κενό αφού πάσχει πολιτικών και ουσιαστικών επιχειρημάτων.


Βασίλης Σπανάκης

Στην Αργυρούπολη, στην παρουσίαση του σχεδίου ανέγερσης του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων

που πραγματοποιήθηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Προέδρου της Βουλής. Ένα έργο μεγάλης σημασίας για την ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού.


Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» με τον Σωτήρη Ξενάκη, στο Blue Sky TV - 10.1.22

Ένα μεγάλο μπράβο σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για την συμβολή τους στο επιτυχημένο άνοιγμα των σχολείων. Όσο για την αντιπολίτευση, δεν υπάρχει σωτηρία... Πριν ανοίξουμε τα σχολεία μας έλεγαν "κακώς τα ανοίγετε", τώρα μας λένε "και εμείς λέγαμε να ανοίξουν". Ευτυχώς στο τιμόνι είναι μία σοβαρή κυβέρνηση.


Βασίλης Σπανάκης

Στο Παλαιό Φάληρο, με αφορμή την επίσκεψη του νέου Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλου Μαρινάκη

επισκέφθηκα το Δημαρχείο και στη συνέχεια συναντήθηκα με τα στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης Παλαιού Φαλήρου.


Βασίλης Σπανάκης

Πολλοί οι Γιάννηδες, πολλές και οι ευχές... Στο γραφείο αγκαλιά με το τηλέφωνο!


Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Alert στην Πολιτική» στο Alert TV - 7.1.22


Βασίλης Σπανάκης

Άγια Θεοφάνεια

Στη Γλυφάδα, στον Ι. Ν. Αγίου Κωνσταντίνου βρεθήκαμε για τον καθαγιασμό των Υδάτων και κατόπιν μεταβήκαμε στην Παραλία Γλυφάδας για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.


Βασίλης Σπανάκης

Μικρή απόδραση με τις αγάπες ❤️ μου στο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.


Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ευλαμπία Ρέβη στο OPEN TV - 3.1.2022


Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά στον ΣΚΑΪ - 2.1.2022


Βασίλης Σπανάκης

Ανήμερα της Ονομαστικής μου Εορτής

Φίλες και Φίλοι, σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου κυρίως για την αγάπη σας που με συγκινεί αφάνταστα. Ευχαριστώ για τις αμέτρητες ευχές σας, που μου δίνουν δύναμη και θετική ενέργεια, να συνεχίσω ακόμη πιο δυναμικά και τη Νέα Χρονιά! Ευτυχισμένο το 2022 με Υγεία!


 Βασίλης Σπανάκης Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών vspanakis.gr
ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ →


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Λ. Συγγρού 203 (ρεύμα ανόδου),
2ος Όροφος,
ΤΚ:171 21, Νέα Σμύρνη
210 4836000 210 9336000 info@vspanakis.gr ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ →


Θέλετε να αλλάξετε τον τρόπο που λαμβάνετε τα e-mail μας;

Μπορείτε να τροποποιήσετε τις προτιμήσεις σας ή να κάνετε απεγγραφή από τη λίστα μας.

⊶⊷