Βασίλης Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΔ

⊶⊷

εάν δεν βλέπετε σωστά το emailΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Φίλες και φίλοι καλό μήνα!

Σας στέλνω το ενημερωτικό με τις δράσεις-παρεμβάσεις μου του Ιουλίου. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να σας ενημερώσω ότι το Πολιτικό μου Γραφείο θα παραμείνει ανοιχτό τον Αύγουστο και ώρες από 8.30 π.μ. έως 5.00 μ.μ.

Θα ήθελα τις παρατηρήσεις σας και τις απόψεις σας στο Ενημερωτικό για τα 3 χρόνια Δράσεων που επίσης εκδόθηκε τον Ιούλιο.

Διαβάστε το Πατώντας εδώ

Πάντα δίπλα σας,

Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης

Βήμα του Πολίτη →


Βασίλης Σπανάκης

Στο Προεδρικό Μέγαρο,

στην 48η Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.Βασίλης Σπανάκης

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για την επένδυση του Ελληνικού χωρίς την Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης και την αναβάθμιση της Λ. Βουλιαγμένης»

Στην τοποθέτησή μου τόνισα την αναγκαιότητα έναρξης του έργου το οποίο όπως είπα «δεν αφορά μόνο τις περιοχές του Νότιου Τομέα, αλλά ολόκληρη την Αττική» και το οποίο συνδέεται με την αναγκαία αναβάθμιση της Λ. Βουλιαγμένης. Στην απάντησή του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, αναγνώρισε ότι πρέπει να δοθεί ώθηση στην υλοποίησή του έργου και για αυτό το λόγο όπως είπε «το Υπουργείο έχει ζητήσει από τη Lamda Development να χρηματοδοτήσει τη μελέτη του έργου η οποία είναι ενταγμένη στο ΠΔΕ 2021-2027». Στη δευτερολογία μου εξέφρασα την ικανοποίησή μου από τις απαντήσεις του Υπουργού και πρόσθεσα ότι «με τη Σήραγγα Ηλιούπολης και την αναβάθμιση της Λ. Βουλιαγμένης θα βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών και θα μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα».Βασίλης Σπανάκης

«Προτεραιότητά μας η Παιδεία»

Στη Βουλή μίλησα στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις».

Επισήμανα ότι το νομοσχέδιο ενισχύει το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο και δίνει περισσότερες ευκαιρίες και προοπτικές στη νέα γενιά.

Τόνισα ότι «η Παιδεία είναι για εμάς βασική προτεραιότητα και αυτό το αποδείξαμε με τους 25.000 διορισμούς εκπαιδευτικών, 16.200 έως σήμερα ενώ αναμένονται άλλοι 8.500, με την υλοποίηση της διετούς προσχολικής εκπαίδευσης, την επέκταση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου, τα νέα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία».


Βασίλης Σπανάκης

Υποδεχθήκαμε στη Βουλή αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος,

ο οποίος εκπροσωπεί πάνω από 8.500 κληρικούς σε όλη τη χώρα. Στο πλαίσιο του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που ψηφίσαμε, λύθηκε μια εκκρεμότητα 77 ετών που αφορά τις οργανικές θέσεις 3.500 κληρικών και άλλα θέματα της Εκκλησίας.Βασίλης Σπανάκης

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε σήμερα την «γενοκτονία» της ασφάλτου

Το τελευταίο διάστημα ακούμε συνεχώς για τροχαία ατυχήματα με θύματα κυρίως νέους ανθρώπους.

Πρέπει να δράσουμε τώρα λαμβάνοντας μέτρα για την αντιμετώπιση ενός τεράστιου κοινωνικού προβλήματος που έχει σαν συνέπεια την άδικη απώλεια πολλών συνανθρώπων μας κάθε χρόνο. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε σήμερα την «γενοκτονία» της ασφάλτου.

Πιστεύω ότι μπορούμε με βελτιώσουμε την κατάσταση και την οδική ασφάλεια στη χώρα μας και κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις στην κατεύθυνση αυτή.

Διαβάστε περισσότερα →Βασίλης Σπανάκης

Άμεση λήψη μέτρων για τον περιορισμό της ηχορύπανσης στο παραλιακό μέτωπο Παλαιού Φαλήρου και Καλλιθέας

Την άμεση λήψη μέτρων για τον περιορισμό της ηχορύπανσης στο παραλιακό μέτωπο του Παλαιού Φαλήρου και της Καλλιθέας, ζητώ με ερώτησή μου προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη.

Τονίζω ότι έχουν δημιουργηθεί σοβαρά ζητήματα από την ηχορύπανση που προκαλείται από συναυλίες που πραγματοποιούνται σε ακατάλληλο χώρο στην Πλατεία Νερού (παραλία Καλλιθέας). Επισημαίνω ότι η ΕΤΑΔ που διαχειρίζεται την Πλατεία Νερού και το Γήπεδο του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ (Παλαιό Φάληρο), παραχωρεί τους εν λόγω χώρους για τη διεξαγωγή υπαίθριων μουσικών συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων χωρίς σχεδιασμό και χωρίς την συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Διαβάστε την Ερώτηση →Βασίλης Σπανάκης

«Φτιάχνουμε ένα Κράτος σύγχρονο, αποτελεσματικό και φιλικό για κάθε πολίτη»

Στη Βουλή μίλησα σήμερα στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις».

Τόνισα ότι το νομοσχέδιο φέρνει διατάξεις για το μέλλον και ενισχύει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Στόχος του είναι η απλούστευση διαδικασιών του δημοσίου τομέα με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και επισήμανα ότι παρέχονται μέσω του gov.gr πάνω από 1.375 υπηρεσίες, ενώ το 2021 πραγματοποιήθηκαν πάνω από 300 εκατομμύρια ηλεκτρονικές συναλλαγές με το δημόσιο έναντι 8,8 εκατομμυρίων το 2018.Βασίλης Σπανάκης

Πρόταση Βασίλη Σπανάκη σε Άδωνι Γεωργιάδη για τη δημιουργία παρατηρητηρίου τιμών για τη σχολική τσάντα και τα σχολικά είδη

Τη δημιουργία παρατηρητηρίου τιμών για τη σχολική τσάντα και τα σχολικά είδη για την πληρέστερη ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων, ζητώ με επιστολή μου προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι – Σπ. Γεωργιάδη.

Στην επιστολή μου τονίζω ότι ένα σημαντικό μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού διατίθεται κάθε χρόνο για την αγορά της σχολικής τσάντας και των σχολικών ειδών, με τη μέση δαπάνη για τον μήνα Σεπτέμβριο να υπολογίζεται περίπου στο 20% του βασικού μισθού.

Η δημιουργία ενός νέου Παρατηρητήριου Τιμών για τους 50 πιο βασικούς κωδικούς, επισημαίνω, «θα συμβάλει σημαντικά στην πληρέστερη ενημέρωση των καταναλωτών, των γονέων και των κηδεμόνων, για τους 1.345.000 μαθητές όλων των βαθμίδων της χώρα μας στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία».

Διαβάστε την Επιστολή →Βασίλης Σπανάκης

Σύγχρονη εκπαίδευση για τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα

Στη Βουλή μίλησα στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «Αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης, αναμόρφωση του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες ρυθμίσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».Βασίλης Σπανάκης

Ενισχύουμε το έργο της δικαιοσύνης και επιταχύνουμε τη λήψη δικαστικών αποφάσεων

Στη Βουλή τοποθετήθηκα στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Σύσταση Δικαστικής Αστυνομίας και λοιπές επείγουσες διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Σημείωσα στην ομιλία μου ότι η Δικαστική Αστυνομία θα συμβάλλει στην επιτάχυνση των δικαστικών αποφάσεων και θα ενισχύσει αρμοδιότητες της δικαιοσύνης που υποστηρίζονται σήμερα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


Βασίλης Σπανάκης

Συνεχίζονται οι εντάξεις έργων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με αρκετούς Δήμους του Νοτίου Τομέα Αθηνών να λαμβάνουν χρηματοδότηση για έργα όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η εξοικονόμηση ενέργειας και η διαχείριση απορριμμάτων.

Τόνισα ότι «σύντομα οι πολίτες θα δουν την καθημερινότητά τους να βελτιώνεται μέσα από έργα που αναβαθμίζουν τα δίκτυα και τις υποδομές και συμβάλλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος».Βασίλης Σπανάκης

Επιλύουμε προβλήματα και διευκολύνουμε τους πολίτες με θετικές διατάξεις

Στη Βουλή τοποθετήθηκα στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Διατάξεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, την προστασία του περιβάλλοντος και λοιπές διατάξεις».

Επισήμανα στη ομιλία μου θετικές διατάξεις του νομοσχεδίου όπως η παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών έως 31-8-2022 με διατήρηση της έκπτωσης 3% για την εφάπαξ καταβολή, η παράταση της ισχύς των οικοδομικών αδειών, η συνέχιση της ενίσχυσης των καταναλωτών για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Αναφέρθηκα επίσης στην τροπολογία που κατέθεσα, με άλλους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, για τη διευκόλυνση των αθλητικών σωματείων για την ολοκλήρωση των διαδικασιών εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, και η οποία έγινε δεκτή από την ηγεσία του Υπουργείου.


Βασίλης Σπανάκης

Εκπροσωπώντας τη Νέα Δημοκρατία στο Διεθνές Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών & της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών Ιατρών, των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.


Βασίλης Σπανάκης

Με κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Πιερίας.Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο»,

με τη Νίνα Κασιμάτη στην ΕΡΤΒασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Tonight»,

με τον Γιώργο Πιέρρο, στο Action24Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος»,

με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ευλαμπία Ρέβη στο OPEN TVΒασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Αταίριαστοι»,

με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα στη τηλεόραση του ΣΚΑΪΒασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «X2»,

με τον Γιάννη Πολίτη στο Action24Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Alert στην Πολιτική»

με τον Ανδρέα Παπακυριακόπουλο στο Alert TVΒασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί»,

με τον Αντώνη Φουρλή, τον Γιώργο Γρηγοριάδη και την Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου στον ΑΝΤ1Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «One Talk»,

με Άρη Ραβανό και Τζίνα Μοσχολιού στο One ChannelΒασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Καλημέρα»,

με τον Γιώργο Αυτιά στη τηλεόραση του ΣΚΑΪΒασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Χωρίς Χρώμα»,

με τον Γιώργο Βαθιώτη στο κανάλι ΑρτΒασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «…από τις έξι»,

με τον Δημήτρη Κοτταρίδη στην ΕΡΤΒασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Tonight»,

με τον Γιώργο Πιέρρο, στο Action24


Βασίλης Σπανάκης

Στο διεθνές τουρνουά μπάσκετ εφήβων των Εθνικών Ομάδων ηλικίας κάτω των 18

Παρακολουθήσαμε οικογενειακώς τον αγώνα Ελλάδας – Γερμανίας και καμαρώσαμε τα αστέρια μας που σηκώνουν ψηλά την ελληνική σημαία. Και μετά το ρίξαμε… στο μπάσκετ!


Βασίλης Σπανάκης

Στην περιφορά της εικόνας του Αγίου Παντελεήμονα

Στην Γλυφάδα, σε μια όμορφη γειτονιά δίπλα στο πρώην Αεροδρόμιο, στην περιφορά της εικόνας του Αγίου Παντελεήμονα χοροστατούντος του Μητροπολίτη Γλυφάδας κ.κ. Αντωνίου.


Βασίλης Σπανάκης

Στον Άλιμο, στον Άγιο Παντελεήμονα


Βασίλης Σπανάκης

Στην Αγία Παρασκευή της Νέας Σμύρνης,

ανήμερα της γιορτής της, στην περιφορά της Αγίας εικόνας της. Και έπειτα, στο παρεκκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα, στο Μοσχάτο, στο εκκλησάκι των παιδικών μου χρόνων.


Βασίλης Σπανάκης

Παραμονή της Αγίας Παρασκευής,

στον Εσπερινό στην Καλλιθέα και στην Λιτάνευση της Εικόνας στην Ηλιούπολη.Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι