Βασίλης Σπανάκης – Ενημερωτικό Ιουνίου 2022

Βασίλης Σπανάκης - Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΔ

⊶⊷

εάν δεν βλέπετε σωστά το emailΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Φίλες και φίλοι καλό μήνα!

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε λίγες ημέρες κλείνει 3 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας. Αν και ήρθε αντιμέτωπη με πρωτοφανείς διεθνείς κρίσεις, δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να ενδυναμώνει την κοινωνία και την οικονομία. Συνεχίζουμε λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Ταυτόχρονα μειώνουμε τους φόρους υλοποιώντας τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Μέσα σε σχεδόν τρία χρόνια, μειώσαμε τόσους φόρους, όσους δεν μείωσε καμία άλλη Κυβέρνηση. Προσωπικά, και τον μήνα που μας πέρασε προσπάθησα να αναδείξω θέματα που απασχολούν τους πολίτες και να προτείνω λύσεις. Για ένα καλύτερο μέλλον για όλες και όλους.

Πάντα στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση

Βασίλης Σπανάκης

Βήμα του Πολίτη →Βασίλης Σπανάκης

Προχωράμε τις επενδύσεις και τα μεγάλα έργα στα Νότια

Στη Βουλή μίλησα, στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών στο οποίο περιλαμβάνεται η Σύμβαση Παραχώρησης Άδειας Λειτουργίας Επιχείρησης Καζίνο στο Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού με τη δημιουργία ξενοδοχείου και άλλων συνεδριακών και εκθεσιακών χώρων.

Τόνισα ότι η συγκεκριμένη επένδυση αφορά ολόκληρη την περιοχή του Νοτίου Τομέα Αθηνών, η οποία θα συνοδευτεί και από άλλα μεγάλα έργα υποδομής που έχουν ανάγκη οι περιοχές του Νοτίου Τομέα, όπως η Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης και άλλες παρεμβάσεις για την επίλυση των κυκλοφοριακών προβλημάτων. Πρόσθεσα επίσης ότι συγκεκριμένη επένδυση θα έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία 3.000 μόνιμων θέσεων εργασίας ενισχύοντας την οικονομία στην ευρύτερη περιοχή.

Κατηγόρησα την αξιωματική αντιπολίτευση για διγλωσσία και σημείωσα ότι «η Κυβέρνηση υποσχέθηκε επενδύσεις και αυτό υλοποιεί. Οι επενδύσεις αυτές θα συνεχιστούν παράλληλα με τα εύστοχα μέτρα που λαμβάνονται για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων».


Βασίλης Σπανάκης

Η προτομή του αειμνήστου Παύλου Μπακογιάννη κοσμεί από χθες το άλσος Π. Ψυχικού που φέρει το όνομά του.

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας τιμήσαμε τη μνήμη ενός αγωνιστή της Δημοκρατίας και αυτοδημιούργητου ανθρώπου. Συγκινητική η ομιλία της κόρης του Αλεξίας.Βασίλης Σπανάκης

Επίσπευση του έργου της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση των Νοτίων Προαστίων

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσα, προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, για την επίσπευση του έργου της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης.

Αναφέρω ότι το έργο έχει χαρακτηριστεί κομβικής σημασίας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των Νοτίων Προαστίων προσθέτοντας ότι συνδέεται άμεσα με την επένδυση του Ελληνικού και τις αυξημένες κυκλοφοριακές ανάγκες που θα δημιουργηθούν.

Ζητώ, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, να ενημερωθώ από τον Υπουργό για τον προγραμματισμό της εκπόνησης των μελετών και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης.

Διαβάστε την Ερώτηση →


Βασίλης Σπανάκης

Τα Νότια αλλάζουν.

Γίνονται πόλος έλξης για επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο και κέντρο οικονομικό με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τα επόμενα χρόνια. Στην παρουσίαση του πολύ σημαντικού έργου για τη γειτονιά μας, που θα γίνει από τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την HARD ROCK, είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω για τα σχέδια της επένδυσης με τον Πρόεδρο του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ. Γιώργο Περιστέρη και τον κ. Jim Allen, Πρόεδρο της Hard Rock International, αλλά και να συναντήσω την κ. Μαριάννα Λάτση. Και φυσικά να συνομιλήσω με τον καλό φίλο Αντώνη Ρέμο!


Βασίλης Σπανάκης

Στην Κρητική Εστία, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγένιου

Με μεγάλη χαρά, λόγω και της Κρητικής μου καταγωγής, παρευρέθηκα στα εγκαίνια της αίθουσας «Κρητικών Προσωπικοτήτων» στην Κρητική Εστία, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγένιου, του Προέδρου της Κρητικής Εστίας κ. Αντώνη Μυτιληνάκη και άλλων εκπροσώπων της Πολιτικής, της Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας, του Πολιτισμού, των Γραμμάτων και των Τεχνών. Η αίθουσα που εγκαινιάσαμε είναι αφιερωμένη σε προσωπικότητες από την Κρήτη με σπουδαία προσφορά και έργο που όλοι μας πρέπει να θυμόμαστε και να τιμούμε.


Βασίλης Σπανάκης

Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο θα αποκτήσουν η Γλυφάδα και ο Ταύρος,

από το επόμενο σχολικό έτος. Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκα από το Υπουργείο Παιδείας ότι επεκτείνεται το δίκτυο των Π.ΕΠΑ.Λ και στον Νότιο Τομέα Αθήνας, κάτι που είχα ζητήσει με πρόσφατη ερώτησή μου, τονίζοντας την ανάγκη ίδρυσης Προτύπων και Πειραματικών σχολείων στην Περιφέρεια του Νοτίου Τομέα Αθηνών. Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει πως η Κυβέρνηση ενίσχυει στην πράξη την επαγγελματική εκπαίδευση των νέων προκειμένου να βελτιωθούν οι επαγγελματικές τους προοπτικές και να μειωθεί η ανεργία σε αυτήν την ηλιακή κατηγορία.Βασίλης Σπανάκης

«Βάζουμε γερές βάσεις για το μέλλον της Δημόσιας Διοίκησης»

Στη Βουλή μίλησα σήμερα στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα».

Τόνισα ότι το νομοσχέδιο είναι μεταρρυθμιστικό και διορθώνει στρεβλώσεις του παρελθόντος με κύρια χαρακτηριστικά τη στοχοθεσία, την αξιολόγηση και την ανταμοιβή. Στόχος του είναι η καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Τόνισα, επίσης, ότι ο κρίσιμος παράγοντας που καθορίζει την αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης είναι το ανθρώπινο δυναμικό.

Αναφέρθηκα στο Άρθρο 28 του νομοσχεδίου για την αναστολή της μείωσης της προσωπικής διαφοράς, κάτι που είναι δίκαιο, προσθέτοντας ότι πρέπει να εξεταστεί η αναδρομικότητα της διάταξης.

Σημείωσα ότι μέσα σε τρία χρόνια η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ψηφίσει 320 Νόμους, όταν επί ΣΥΡΙΖΑ είχαν ψηφιστεί μέσα σε πέντε χρόνια 318 Νόμοι, κάτι που αποδεικνύει το πλούσιο και πολύπλευρο νομοθετικό έργο που έχει γίνει.

Κλείνοντας, αναφέρθηκα σε αιτήματα Δημοσίων Υπαλλήλων, όπως η μισθολογική εξίσωση των υπαλλήλων που τοποθετήθηκαν μετά την 11η Οκτωβρίου 2018 στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, της ΑΑΔΕ, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου.Βασίλης Σπανάκης

Κατασκευή νέας πίστας εξετάσεων για υποψηφίους οδηγούς δικύκλων στο Νότιο Τομέα Αθηνών

Την κατασκευή νέας πίστας εξετάσεων για υποψηφίους οδηγούς δικύκλων στο Νότιο Τομέα Αθηνών, ζητώ με ερώτησή μου προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή.

Τονίζω ότι η πίστα που λειτουργεί δεν επαρκεί και για τα μαθήματα και για τις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών και υπάρχει ανάγκη για την κατασκευή νέας πίστας, κάτι που αποτελεί και αίτημα των εκπαιδευτών από τις σχολές οδηγών. Επιπλέον δεν εξυπηρετεί πολλές περιοχές του Νοτίου Τομέα που βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά.

Διαβάστε την Ερώτηση →


Βασίλης Σπανάκης

«Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εξασφαλίσει μία αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση»

Είχα μία πολύωρη και εποικοδομητική συνάντηση-συζήτηση με Δημοσίους Υπαλλήλους, την Τρίτη 7/6/2022 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Με αφορμή το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Σύστημα Στοχοθεσίας, Αξιολόγησης και Ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της Δημόσιας Διοίκησης» ανταλλάξαμε απόψεις με Δημοσίους Υπαλλήλους από όλα σχεδόν τα Υπουργεία, Ανεξάρτητες Αρχές, ΟΤΑ και άλλους φορείς του Δημοσίου για μία σειρά θεμάτων που τους απασχολούν.

Σημείωσα ότι με το νομοσχέδιο επιδιώκεται η βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών και έδωσα έμφαση στην σωστή αξιοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Αναφέρθηκα αναλυτικά στις ανάγκες που υπάρχουν σε προσωπικό σε καίριες Υπηρεσίες, όπως σε Δ.Ο.Υ, Υποθηκοφυλακεία, ΕΦΚΑ κ.α. και συζητήθηκαν έξυπνες προτάσεις για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη και κυρίως για την μείωση της γραφειοκρατίας στο Δημόσιο που δυσχεραίνει την αποτελεσματικότητα των Υπηρεσιών και φυσικά την καθημερινότητα των πολιτών.Βασίλης Σπανάκης

«Έχουμε μία υπεύθυνη Κυβέρνηση που λαμβάνει μέτρα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις»

Στη Βουλή μίλησα, στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών, εκσυγχρονισμός Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Τόνισα ότι το νομοσχέδιο φέρνει ευνοϊκές διατάξεις που μειώνουν φόρους και δίνει κίνητρα στις επιχειρήσεις να επενδύσουν στην πράσινη ενέργεια και την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών.

Απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσα ότι «αντίπαλός μας δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας, είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις».Βασίλης Σπανάκης

Να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις για την ασφαλή διέλευση των πεζών στη Λεωφόρο Αμφιθέας

Παρεμβάσεις για την ασφαλή διέλευση των πεζών στη Λεωφόρο Αμφιθέας ζητώ με ερώτησή μου προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη.

Τονίζω ότι χρειάζονται παρεμβάσεις στις συμβολές της Λεωφόρου με άλλες οδικές αρτηρίες, όπως για παράδειγμα με την οδό Αγίας Βαρβάρας, Αχιλλέως, Καλυψούς, Ιάσωνος κ.ά., από τις οποίες διέρχονται καθημερινά μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί αλλά και κάτοικοι για τις καθημερινές τους υποχρεώσεις.

Διαβάστε την Ερώτηση →Βασίλης Σπανάκης

Μήνυμα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

«Οι επιτυχίες είναι μπροστά» ✌️ Σε λίγες ώρες ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους. Πάνω από 100.000 μαθητές αύριο δίνουν Πανελλαδικές εξετάσεις σε 913 εξεταστικά κέντρα. Πριν από 28 χρόνια πέρασα κι εγώ αυτή την μεγάλη αγωνία εδώ στο σχολείο μου στο 2ο Λύκειο Μοσχάτου, οπότε μπορώ να καταλάβω την αγωνία σας. Θέλω όμως να ξέρετε ότι οι επιτυχίες είναι μπροστά. Καλή επιτυχία λοιπόν σ’ αυτήν την μεγάλη προσπάθεια που όλοι σας καταβάλλετε.


Βασίλης Σπανάκης

13ο Συνέδριο ΟΝΝΕΔ

Η χώρα μας πιο δυνατή από ποτέ, αφήνει πίσω της την κρίση, το ψέμα και την μιζέρια. Μαζί με την δυνατή νεολαία μας στη νέα Εθνική Προσπάθεια.Βασίλης Σπανάκης

Στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Μίλησα στη συζήτηση επί της Έκθεσης Απολογισμού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για το έτος 2021 και του Προγραμματισμού Δραστηριοτήτων της για το έτος 2022.

Αναφέρθηκα στο σημαντικό έργο της ΑΑΔΕ και των υπηρεσιών της, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι της ΑΑΔΕ, έχουν επιβαρυνθεί τα τελευταία χρόνια με πρόσθετο έργο κάτω από ειδικές συνθήκες.

Αναφέρθηκα στην ανάγκη εφαρμογής φορολογικής πολιτικής για πρόσθετη επιβράβευση της συνέπειας των φορολογουμένων, όπως για παράδειγμα στην εφαρμογή ποσοστού έκπτωσης στην εφάπαξ καταβολή του ΕΝΦΙΑ κάτι που εφαρμόζεται στον Φόρο Εισοδήματος.

Τέλος, έδωσα συγχαρητήρια στους 11.500 εργαζόμενους της ΑΑΔΕ που καθημερινά προσπαθούν για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη.Βασίλης Σπανάκης

Άρθρο μου στο tomanifesto.gr με θέμα «Διαχειριζόμαστε με επιτυχία την καθημερινότητα»,

στο οποίο αναλύω γιατί οι πολίτες αισθάνονται ότι, παρά τις αρνητικές συγκυρίες, στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται ένας άξιος πρωθυπουργός και μία κυβέρνηση αποτελεσματική, που λαμβάνουν εύστοχα μέτρα όποτε χρειάζεται.

Διαβάστε το Άρθρο →Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος»

Με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ευλαμπία Ρέβη στο OPEN TV


Βασίλης Σπανάκης

Στον πανηγυρικό εσπερινό προς τιμή του Αποστόλου Παύλου,

στον αύλειο χώρο του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου, στο ομώνυμο πάρκο του Παλαιού Φαλήρου. Σε μια τελετή με ιδιαίτερο συμβολισμό και νόημα για την Μητρόπολη Νέας Σμύρνης αλλά και για τους πιστούς, που με ευλάβεια τίμησαν το σημαντικό ιστορικό και θρησκευτικό γεγονός της άφιξης του Αποστόλου των εθνών Παύλου, στην Αττική γη.


Βασίλης Σπανάκης

Στην ξεχωριστή εκδήλωση από την χορευτική ομάδα του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Ελληνικού – Αργυρούπολης «Ιππόκαμπος ΑμεΑ»

Συγχαρητήρια στους γονείς και στα παιδιά του Ομίλου και στον φίλο Πρόεδρο Μανώλη Μαρκίδη.


Βασίλης Σπανάκης

Στις εκλογές της Ένωσης Κρητών Γλυφάδας

Σε ένα από τα πλέον μαζικά Σωματεία της πόλης, που από το 1983 ξεχωρίζει για την πολιτιστική, κοινωνική και φιλανθρωπική του δράση. Με πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων, που χαίρουν της εκτίμησης και της αναγνώρισης όλων.


Βασίλης Σπανάκης

Στο Ελληνικό, σε μία όμορφη λαϊκή βραδιά αφιερωμένη στον Γρηγόρη Μπιθικώτση

και στα 100 χρόνια από την γέννησή του. Με τα παιδιά του, Γρηγόρη και Άννα Μπιθικώτση.


Βασίλης Σπανάκης

Στην μουσικοχορευτική εκδήλωση-αφιέρωμα μνήμης για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής,

από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γλυφάδας Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ. Με τα χορευτικά του τμήματα, την μικτή πολυφωνική χορωδία και την θεατρική του ομάδα, σε μια εκδήλωση που συγκίνησε και αφύπνισε το κατάμεστο ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ.Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Παρεμβάσεις»

Με τον Σωτήρη Ξενάκη, τον Γιώργο Καραμέρο και τον Νίκο Ελευθερόγλου, στο Blue Sky TV.


Βασίλης Σπανάκης

Στην εκδήλωση του ιστορικού Συλλόγου Ανθέων,

στην Πλατεία Παναγούλη, στον Άγιο Δημήτριο. Με δρώμενα και παραδοσιακούς χορούς από τα τμήματα και την μουσική του ομάδα. Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο Θανάση Μπαμπάνα, στον Γραμματέα Γιώργο Κάππο και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για το έργο που παράγουν και την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.


Βασίλης Σπανάκης

Στη Γιορτή για το Παιδί

Στο Παλαιό Φάληρο, σε μία ωραία και ζωντανή ατμόσφαιρα βρέθηκα στη Γιορτή για το Παιδί που διοργανώθηκε από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου μαζί με τον Δήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο. Είχα τη χαρά να συζητήσω με τους γονείς και φυσικά να ενημερωθώ και για το πρόγραμμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης «The Green City» από τη Διευθύντρια του Έργου Άννα Κλειδά που υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής. Συγχαρητήρια για τις όμορφες πρωτοβουλίες!


Βασίλης Σπανάκης

Στον Βύρωνα, στην τελετή λήξης της Ακαδημίας ποδοσφαίρου του ιστορικού σωματείου “ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ”.Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «X2»

Με τον Γιάννη Πολίτη στο Action24.


Βασίλης Σπανάκης

Συναντήθηκα σήμερα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Ταξί Γλυφάδας “Άγιος Κωνσταντίνος” Ντάκουλα Σπύρο και τον Πρόεδρο του Ραδιοταξί Γλυφάδας Μάνθο Χάλαρη. Συζητήσαμε για θέματα της καθημερινότητας για τον Νότιο Τομέα και για ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Alert στην Πολιτική»

Με τον Ανδρέα Παπακυριακόπουλο στο Alert TV.


Βασίλης Σπανάκης

Στην Εκδήλωση για τη 81η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης,

Στον Άγιο Δημήτριο στην Εκδήλωση για τη 81η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης που πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Κρητών Αγίου Δημητρίου.Βασίλης Σπανάκης

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Κontra Channel

«Kontra News 10» με τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη.


Βασίλης Σπανάκης

Ημέρα του πατέρα

Με τον ειδικό σύμβουλό μου ❤️ συζητάμε πολύ σημαντικά θέματα… Ημέρα του πατέρα 💪 σήμερα και είπε να έρθει στο γραφείο να βοηθήσει λίγο τον μπαμπά. Χρόνια πολλά σε όλους!


Βασίλης Σπανάκης

Στον Ι.Ν. Αγίων Πάντων Καλλιθέας

Στη Θεία Λειτουργία & στην Ενθρόνιση της Παναγίας Μαχαιριώτισσας. Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες!


Βασίλης Σπανάκης

Στην τελετή επιβράβευσης των αθλητών του Άρη Γλυφάδας

Με μεγάλη χαρά παραβρέθηκα στην τελετή επιβράβευσης των αθλητών του Άρη Γλυφάδας με αφορμή την ολοκλήρωση μίας επιτυχημένης αθλητικής χρονιάς. Είχα την ευκαιρία να βραβεύσω τους μικρούς αθλητές, να μιλήσω με την Διοίκηση και τους γονείς. Συγχαρητήρια σε όλους!


Βασίλης Σπανάκης

Στον ιστορικό Αθλητικό Ναυτικό Όμιλο Γλυφάδας,

παρακολούθησα την επίδειξη κολύμβησης από τα τμήματά του και είχα την ευκαιρία να βραβεύσω τους μικρούς αθλητές. Συγχαρητήρια σε όλους!


Βασίλης Σπανάκης

Στις εξαιρετικές εκδηλώσεις σε Άλιμο και Ελληνικό,

από τον Λαογραφικό Όμιλο «Στησίχορος» και τον Οργανισμό Νεολαίας και Αθλητισμού του Ελληνικού. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές!Βασίλης Σπανάκης

Στην ειδική συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου

Η τοποθέτησή μου, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο, στην χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου για την κρίση χρέους στις αναπτυσσόμενες χώρες.


Βασίλης Σπανάκης

Στα εγκαίνια των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών στο Ελληνικό.Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση»

Στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων, είχα την ευκαιρία να μιλήσω για τα θέματα της επικαιρότητας.


Βασίλης Σπανάκης

Τιμήσαμε τη μνήμη του πρώην Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα

Στη Βουλή τιμήσαμε τη μνήμη του πρώην Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα. Παρουσία της οικογένειάς του, του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου, του πρώην Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, του Προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα και πολλών συναδέλφων Βουλευτών, έγινε η ανάρτηση της προσωπογραφίας του στο Εντευκτήριο της Βουλής.


Βασίλης Σπανάκης

Στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας στην Γλυφάδα

Στον Μεθεόρτιο Εσπερινό και στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Τριάδας στην Γλυφάδα χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ.κ. Αντωνίου. Κατόπιν, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τα χορευτικά συγκροτήματα της Μητροπόλεως στο προαύλιο του Ι. Ναού.


Βασίλης Σπανάκης

Στον Ι. Ν. της Αγίας Τριάδας στην Αργυρούπολη

Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος εκκλησιάστηκα στον Ι. Ν. της Αγίας Τριάδας στην Αργυρούπολη χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ.κ. Συμεών και στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Βύρωνα χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ.κ. Δανιήλ καθώς και στην Λιτανεία στους δρόμους του Βύρωνα.


Βασίλης Σπανάκης

Στην Αγία Τριάδα Ελληνικού

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό & στην Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Τριάδας στην Αγία Τριάδα Ελληνικού Χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ.κ. Αντωνίου.Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο»

Με τον Γιάννη Σκάλκο και τη Νίνα Κασιμάτη στην ΕΡΤ.Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Tonight»

Με τον Γιώργο Πιέρρο, στο Action24.


Βασίλης Σπανάκης

Στην εκδήλωση της Μητρόπολης για τα 100 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης

Με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης & άξιο Ιεράρχη μας Συμεών αλλά και με την Δημοτική Αρχή της Νέας Σμύρνης, στην χθεσινή εκδήλωση της Μητρόπολης για τα 100 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης. Όλοι μας, συγκινήθηκαμε, σκεφτήκαμε, αναλογιστήκαμε και κυρίως αφυπνισθήκαμε. Στέλνοντας το μήνυμα ότι το 1922 δεν αποτέλεσε μόνο το τέλος του Ελληνισμού της Ανατολής αλλά και μια δυναμική αφετηρία για τη νέα Ελλάδα. Αγρυπνώντας και μη επιτρέποντας άλλες χαμένες πατρίδες.


Βασίλης Σπανάκης

Στην 1η Πράσινη έκθεση «Attica Green Expo»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου παραβρέθηκα στην 1η Πράσινη έκθεση «Attica Green Expo» στον χώρο πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος.

Κύριος στόχος της έκθεσης ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά θέματα, η ενημέρωση για το θετικό οικολογικό αντίκτυπο αλλά και η ανάδειξη της προσπάθειας των εταιρειών, των φορέων και της ΚτΠ που πλαισίωσαν το διήμερο με καινοτόμες δράσεις και πρακτικές που αφορούν την προστασία του πλανήτη μας.Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Παρεμβάσεις»

Με τον Σωτήρη Ξενάκη, τον Γιώργο Καραμέρο και τον Νίκο Ελευθερόγλου, στο Blue Sky TV.Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «kontra24»

Με την Αναστασία Γιάμαλη στο KONTRA Channel.Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος»

Με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ευλαμπία Ρέβη στο OPEN TV.Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Με τον Γιώργο Παπαδάκη στον ΑΝΤ1.Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι