Βασίλης Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΔ

⊶⊷

εάν δεν βλέπετε σωστά το emailΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Φίλες και φίλοι καλό μήνα!

Ο Μάιος ήταν ένας πολύ σημαντικός μήνας με εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Η παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ μας γέμισε υπερηφάνεια και αισιοδοξία για το μέλλον. Η Ελλάδα είναι μία χώρα πυλώνας σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή.

Τον Μάιο είχαμε πλούσιο Κοινοβουλευτικό έργο με ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις Ελληνικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά και πλούσιο έργο Κοινοβουλευτικού ελέγχου, για θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την επικοινωνία που έχουμε μέσα από το Βήμα του Πολίτη και να σας προσκαλέσω να τη συνεχίσουμε για όλα τα θέματα που μας απασχολούν.

Για τη γειτονιά μας

Για τη δουλειά μας

Για τα παιδιά μας

Για την Ελλάδα μας

Πάντα στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση

Βασίλης Σπανάκης

Βήμα του Πολίτη →Βασίλης Σπανάκης

Την άμεση παρέμβαση για τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων στην παραλιακή ζητώ με ερώτησή μου προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Με αφορμή τα δύο πρόσφατα σοβαρά τροχαία στην παραλιακή, ζητώ την ενίσχυση με προσωπικό των τοπικών αρμόδιων Υπηρεσιών της Τροχαίας και τη λήψη μέτρων προκειμένου η Λεωφόρος Ποσειδώνος να μην αποτελεί κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές.

Διαβάστε την Ερώτηση →Βασίλης Σπανάκης

Στη Βουλή τοποθετήθηκα, στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Εθνικός Κλιματικός Νόμος – Μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή».

Ανέφερα ότι «το νομοσχέδιο αφορά πρωτίστως τις μελλοντικές γενιές, στις οποίες οφείλουμε να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον» και πρόσθεσα ότι «η Χώρα αποκτά για πρώτη φορά έναν Εθνικό Κλιματικό Νόμο υλοποιώντας έτσι μία ακόμη προεκλογική της δέσμευση».Βασίλης Σπανάκης

Στο θέμα της λειτουργίας των Κέντρων Μελέτης Δημοτικού αναφέρομαι με ερώτησή μου προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως.

Επισημαίνω ότι «με αρχικό γνώμονα την πλήρη εμπιστοσύνη της δημόσιας δομής των σχολείων, η νομιμοποίηση των Κέντρων Μελέτης Δημοτικού θα εξυπηρετήσει πρακτικές ανάγκες σε κάθε οικογένεια» και προσθέτω ότι «τα Κέντρα Μελέτης Δημοτικού αποτελούν ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό φαινόμενο που στοχεύουν στην εποπτεία της μελέτης των παιδιών και στη συμπληρωματική υποστήριξη της εκπαίδευσής τους. Ανάγκη ήδη αναγνωρισμένη από την επίσημη πολιτική της πολιτείας μας με τη θεσμική λειτουργία του ολοήμερου σχολείου».

Διαβάστε την Ερώτηση →Βασίλης Σπανάκης

Στη Βουλή μίλησα χθες, στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών».

Ανέφερα ότι «Με το νομοσχέδιο η Κυβέρνηση δίνει επιλογές, δίνει ευκαιρίες στις ελληνικές επιχειρήσεις προκειμένου να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές» και πρόσθεσα ότι «τα κίνητρα αφορούν όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους, τόπου δραστηριότητας, νομικής μορφής ή τομέα δραστηριότητας».Βασίλης Σπανάκης

Την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες υπεκμισθωμένων επαγγελματικών ακινήτων και λοιπών περιπτώσεων, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού Covid-19, ζητώ με ερώτησή μου προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Επισημαίνω ότι εδώ και πολλούς μήνες μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών δεν έχει λάβει τις νόμιμες αποζημιώσεις για τη μείωση / απαλλαγή καταβολής ενοικίου, με το πρόβλημα κατά κύριο λόγο να εντοπίζεται στις επαγγελματικές μισθώσεις, όπου μετά την αρχική μίσθωση έχει ακολουθήσει υπεκμίσθωση, ολική ή μερική, του ακινήτου από τον μισθωτή προς τρίτο.

Διαβάστε την Ερώτηση →Βασίλης Σπανάκης

Ομιλία μου στη Βουλή, στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, «Γιατρός για όλους»

Ανέφερα χαρακτηριστικά ότι «Το νομοσχέδιο με τις διατάξεις του θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών και θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας»Βασίλης Σπανάκης

Ομιλία μου στη Βουλή, στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την προστασία των καταναλωτών

Ανέφερα για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης ότι «φέρνει διατάξεις που αφορούν την προστασία του καταναλωτή σε μία περίοδο έντονων πληθωριστικών πιέσεων λόγω της ενεργειακής κρίσης» και πρόσθεσα ότι «η Κυβέρνηση συνεχίζει σταθερά τη μεταρρυθμιστική της πολιτική».Βασίλης Σπανάκης

Η Κυβέρνηση κάνει πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, τόνισα στη συζήτηση στην οικονομική επιτροπή της Βουλής, του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, «Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών». Φοροαπαλλαγές σε επιχειρήσεις, μειώσεις φόρων, κίνητρα για την ενίσχυση της εργασίας, είναι το πλαίσιο που ακολουθούμε και που κρατά τη μηχανή της οικονομίας ανοιχτή.Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» με τον Γιώργο Σιαδήμα,

στο Κόντρα Channel – 27.05.22


Βασίλης Σπανάκης

Σάββατο πριν τον τελικό με την καλύτερη παρέα!Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Tonight» με τον Γιώργο Πιέρρο,

στο Action24 • 25.05.22Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Alert στην Πολιτική»,

με τον Ανδρέα Παπακυριακόπουλο στο Alert TV – 24.05.22Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «ONE NEWS» με την Μάιρα Μπάρμπα,

στο ONE TV – 23.05.22


Βασίλης Σπανάκης

Στην Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος Αγίας Φωτεινής στη Νέα Σμύρνη


Βασίλης Σπανάκης

Εκδήλωση για την “Μάχη της Κρήτης”,

που διοργάνωσε η πάντα δραστήρια Ένωση Κρητών της Νέας Σμύρνης.


Βασίλης Σπανάκης

Στον Άγιο Κωνσταντίνο Ηλιούπολης.


Βασίλης Σπανάκης

Παραμονές των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου στον Άγιο Δημήτριο και στην Λιτανεία στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου στην Γλυφάδα. Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες!


Βασίλης Σπανάκης

Το Δημαρχείο Γλυφάδας φωταγωγήθηκε σε ένδειξη μνήμης και τιμής για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.


Βασίλης Σπανάκης

Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Σε Καλλιθέα και Αργυρούπολη βρέθηκα στις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.


Βασίλης Σπανάκης

Στιγμές υπερηφάνειας για την Ελλάδα μας!


Βασίλης Σπανάκης

Όσα χρόνια και αν περάσουν από τα φοιτητικά μας χρόνια η καρδιά μας χτυπά… Δ.Α.Π-ΝΔΦΚ


Βασίλης Σπανάκης

Στην εκδήλωση της φίλης Μαρίας Ζάγκα,

Προέδρου της δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των φύλων στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου, για την ημέρα της μητέρας.


Βασίλης Σπανάκης

Στα εγκαίνια του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας,

στην Καλλιθέα παρουσία του Αν. Υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση. Ένας θεσμός του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής που θα υποστηρίξει με συμβουλευτικές υπηρεσίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν στους Δήμους Καλλιθέας, Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου.


Βασίλης Σπανάκης

Στην εκδήλωση των Κρητών Βύρωνα -Καισαριανής -Παγκρατίου με τον ηθοποιό Στάθη Μαντζώρο.


Βασίλης Σπανάκης

Καμαρώσαμε την Ομάδα του Παλαιού Φαλήρου στον τελικό κυπέλλου Ανδρών. Συγχαρητήρια στους παίχτες και στον Πρόεδρο Μιχάλη Μουρκάκο.


Βασίλης Σπανάκης

Στην Έκθεση για το e-commerce και το digital marketing

Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με δεκάδες νέους εργαζόμενους και δημιουργούς με έξυπνες ιδέες που με γέμισαν αισιοδοξία για το μέλλον μας. Βέβαια επισκέφτηκα και το περίπτερο του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής που εδρεύει στο Μοσχάτο και μας ξεναγεί σε περασμένες δεκαετίες και συνομίλησα με τον δημιουργό του Γεώργιο Τσεκούρα. Συγχαρητήρια σε όλους!


Βασίλης Σπανάκης

Στου Ζωγράφου στην Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Αγίου ΘεράποντοςΒασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «kontra24» με την Αναστασία Γιάμαλη,

στο KONTRA Channel – 12.05.22Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Tonight» με τον Γιώργο Πιέρρο,

στο Action24 • 12.05.22


Βασίλης Σπανάκης

Στο Παλαιό Φάληρο στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος με θέμα «Αθηναϊκή Ριβιέρα – Κέντρο Ανάπτυξης για τη Θάλασσα και την Εκπαίδευση». Σημαντική στιγμή της εκδήλωσης η βράβευση του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου για την συνεισφορά του στην ανάδειξη του Παλαιού Φαλήρου σε Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο.


Βασίλης Σπανάκης

Στα ΚΑΠΗ Αγίας Τριάδας στη Γλυφάδα,

τα οποία επαναλειτουργούν μετά από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας. Συνάντησα πολλούς καλούς φίλους σε έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο.


Βασίλης Σπανάκης

Με την ομάδα Poseidon Racing Hellas,

από το 4ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου. Οι μαθητές συμμετέχουν στον μεγαλύτερο διαγωνισμό τεχνολογίας στον κόσμο, τον F1 In Schools, με σκοπό τη σχεδίαση και κατασκευή ενός αμαξιδίου μινιατούρας και τη δημιουργία ομάδας Formula 1. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές για την προσπάθεια στην οποία όπως είπα και στους ίδιους θα είμαι δίπλα τους.


Βασίλης Σπανάκης

Στου Ζωγράφου,

στην όμορφη εκδήλωση των Παλαιών Ζωγραφιωτών στο τσούγκρισμα των αυγών.Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» με τον Σωτήρη Ξενάκη,

τον Γιώργο Καραμέρο και τον Νίκο Ελευθερόγλου, στο Blue Sky TV – 10.5.22Βασίλης Σπανάκης

Στη μεγάλη συναυλία – μουσική παράσταση που διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Σμύρνης με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Alert στην Πολιτική»,

με τον Ανδρέα Παπακυριακόπουλο στο Alert TV – 09.05.22Βασίλης Σπανάκης

Στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά,

στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ • 08.05.22


Βασίλης Σπανάκης

14ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Στελέχη από κάθε γωνιά της χώρας με την παρουσία τους έστειλαν το μήνυμα της ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Είμαστε ενωμένοι, έτοιμοι για αγώνες νίκης και πάντα δίπλα σε κάθε Πολίτη.


Βασίλης Σπανάκης

Χρόνια Πολλά στις μαμάδες!

Στο Πρότυπο Οικογενειακό Πάρκο στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης σε μία όμορφη πρωτοβουλία του Δήμου.Βασίλης Σπανάκης

Ομιλία Βασίλη Σπανάκη στο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας


Βασίλης Σπανάκης

Καθ’ οδόν προς το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Ξεκινήσαμε από το πολιτικό μας γραφείο, περάσαμε από αρκετές γειτονιές του Νοτίου Τομέα Αθηνών και σε λίγο φθάνουμε για την έναρξη του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.Βασίλης Σπανάκης

Στο «Εκρηκτικό Δελτίο»,

με την Σοφία Παραδείση, στο ΑΡΤ-TV • 05.05.22


Βασίλης Σπανάκης

Στην Παναγία την Χρυσαφίτισσα

Πριν 18 χρόνια τέτοια μέρα είχα ένα τροχαίο ατύχημα στην Λακωνία. Εκ θαύματος δεν πάθαμε τίποτα. Μετά από τόσα χρόνια βρεθήκαμε οικογενειακώς στην Παναγία την Χρυσαφίτισσα για να ανάψουμε με τον γιο μου μία λαμπάδα.


Βασίλης Σπανάκης

Πρωτομαγιά 🌸 με χαμόγελα, αισιοδόξια και ελπίδα 🌺Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι