Σπανάκης : «Η αντιπολίτευση έχει εγκλωβιστεί»

Βασίλης Σπανάκης - Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα την αντιπολίτευση να επενδύει πολιτικά σε ένα κλίμα πόλωσης και τοξικότητας. Με αφορμή κυρίως την υπόθεση των υποκλοπών δυναμιτίζει τον πολιτικό διάλογο καθώς οδεύουμε σε εκλογές το 2023, με την ολοκλήρωση της Κυβερνητικής θητείας.
Αλήθεια όμως, γιατί επενδύει τόσο πολύ η αντιπολίτευση και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μία μονοθεματική ατζέντα και σε μία τακτική πόλωσης με προσωπικές επιθέσεις κατά του Πρωθυπουργού που ξεπερνούν τα όρια;
Γιατί πολύ απλά δεν μπορεί με σοβαρά επιχειρήματα να κάνει κριτική στο έργο που έχει να επιδείξει η Κυβέρνηση τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια.
Όταν η ανεργία πέφτει στο 11,8% από το 17,4% που την άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν έχουμε αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους, προσέλκυση μεγάλων ξένων επενδύσεων, περαιτέρω βελτίωση της καλής πορείας του τουρισμού, κατανοώ σε ένα βαθμό την αμηχανία και τον εκνευρισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Επενδύοντας, στην περίοδο των Μνημονίων, σε μία ανέξοδη λαϊκίστικη πολιτική κέρδισαν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και όταν κλήθηκαν να υλοποιήσουν τα όσα υποσχέθηκαν, εφάρμοσαν τα ακριβώς αντίθετα.
Επί ημερών τους είχαμε αύξηση άμεσης και έμμεσης φορολογίας και μείωση συντάξεων, ενώ συρρικνώθηκε η βιομηχανική παραγωγή και μειώθηκαν οι επενδύσεις.
Αντίθετα επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας έχουμε μόνο μειώσεις φόρων. Η μοναδική αύξηση φόρων που επιβάλλαμε ήταν η φορολόγηση των υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών σε ποσοστό 90% διάταξη που ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν από κοινού.
Από 1/1/2023, οι συνταξιούχοι θα δουν για πρώτη φορά μετά από πολλά χρονιά αυξήσεις στις συντάξεις τους και μάλιστα σε ποσοστό άνω του 7%. Καταργήσαμε για όλους – δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους- την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, προχωρήσαμε σε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, των φορολογικών συντελεστών και του ΕΝΦΙΑ.
Διαχειριστήκαμε με επιτυχία δύο σοβαρές κρίσεις, την πανδημία του Covid-19 και την ενεργειακή κρίση από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που είναι ακόμη σε εξέλιξη και ευθύνεται για την αύξηση του πληθωρισμού και την ακρίβεια σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Στηρίξαμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το εισόδημα νοικοκυριών και επιχειρήσεων με έμφαση σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Τον Δεκέμβριο θα εκταμιεύσουμε ένα έκτακτο ποσόν, 250 ευρώ, για να στηρίξουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους και όσους έχουν πραγματική ανάγκη απέναντι στην ακρίβεια, ενώ αυξήσαμε το επίδομα θέρμανσης από τα 170 στα 300 εκατομμύρια ευρώ.
Απέναντι σε όλα αυτά και πολλά ακόμη που έχουν γίνει από την Κυβέρνηση, η αντιπολίτευση δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί επί της ουσίας, γιατί ο ελληνικός λαός έχει μνήμη και μπορεί να κάνει τις σχετικές συγκρίσεις.
Είναι λοιπόν πολύ λογικό, ο ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να «πετάξει την μπάλα» αλλού. Να αντιπαρατεθεί μαζί μας, σε άλλο γήπεδο, αποφεύγοντας μία ουσιαστική συζήτηση για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης. Δυστυχώς, επιλέγει μία μονοθεματική ατζέντα σκανδαλολογίας, προσωπικών επιθέσεων και συκοφαντιών.
Η Νέα Δημοκρατία δεν θα τους ακολουθήσει σε αυτό το ολισθηρό δρόμο. Εμείς θα συνεχίσουμε με μία θετική ατζέντα πλούσια σε έργο και πρωτοβουλίες που πάνε τη χώρα μας μπροστά. Θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, να δυναμώνουμε τη χώρα μας σε όλα τα επίπεδα και να στεκόμαστε πάντα δίπλα στους πολίτες.

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι