Την άμεση ενίσχυση των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Νοτιοανατολικής Αττικής σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό ζητάει ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης με Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

>«Οι περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια αυξημένη οικιστική ανάπτυξη και επισκεψιμότητα. Η περιοχή περιλαμβάνει μια τεράστια παραλιακή ζώνη με έντονη κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα. Επιπροσθέτως, τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα από την κατασκευή του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αυξήθηκαν οι μόνιμοι κάτοικοι στα Μεσόγεια αλλά και σε όλες τις περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής. Παράλληλα, όμως, αυξάνεται και η εγκληματικότητα στην περιοχή αυξάνοντας τις απαιτήσεις για αστυνόμευση», επισημαίνει ο κ. Σπανάκης.

Στην Ερώτησή του ο Βουλευτής του Νότιου τομέα της Αθήνας αναφέρεται και σε επιστολή που απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής σύμφωνα με την οποία «τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής έχουν αποδυναμωθεί μαζικά το τελευταίο διάστημα, με μεταθέσεις του προσωπικού τους σε άλλες Διευθύνσεις και Υπηρεσίες ενώ η επάνδρωση τους με «μόλις 6 νεοεξερχόμενους Αστυφύλακες» από τις Σχολές Αστυνομίας προφανώς και δεν επαρκεί ενώ αποτελεί και τον μικρότερο αριθμό από όλες τις Διευθύνσεις της Αττικής. Επιπλέον μετά την τελευταία ενίσχυση της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ με προσωπικό, οι ανωτέρω Υπηρεσίες έχουν επιβαρυνθεί με πρόσθετο έργο».

Ο κ. Σπανάκης σημειώνει ότι «από τα παραπάνω καθίσταται επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης με αστυνομικό προσωπικό των Αστυνομικών Τμημάτων και Υπηρεσιών της Νοτιοανατολικής Αττικής ώστε να συνεχίσουν να επιτελούν αποτελεσματικά και με ασφάλεια το έργο τους» και επιπλέον τονίζει ότι:

– η περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής εκτείνεται σε μεγάλη και ποικιλόμορφη εδαφική έκταση και παρουσιάζει συνεχή ανάπτυξη.
– η σταδιακή ανάπτυξη της περιοχής του Ελληνικού αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών, τουριστών, μόνιμων κατοίκων, επενδυτών και κάθε είδους δραστηριότητας.
– η επάρκεια και καταλληλότητα του προσωπικού αποτελεί βασικό παράγοντα για την αποτελεσματικότητα του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας.
– τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφάλειας αποτελούν τον βασικό πυλώνα της αστυνόμευσης.

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. ρωτάει τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη:

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Προτίθεστε να ενισχύσετε τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Νοτιοανατολικής Αττικής με το απαιτούμενο αστυνομικό προσωπικό για τις περιοχές αυτές;

2) Υπάρχει σχετικό χρονοδιάγραμμα ενίσχυσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Νοτιοανατολικής Αττικής;

3) Σχεδιάζετε να αυξήσετε τον αριθμό των οργανικών θέσεων των Υπηρεσιών Νοτιοανατολικής Αττικής, δεδομένης και της συνεχούς αύξησης του πληθυσμού στις περιοχές αυτές;

4) Έχετε προβλέψει την ενίσχυση των Υπηρεσιών αυτών και με πρόσθετο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (οχήματα, αλεξίσφαιρα γιλέκα, κλπ.);

Η Ερώτηση σε PDF

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι