Αυξάνεται ο επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών στα ΤΑΞΙ – Για το θέμα είχε καταθέσει Ερώτηση ο Βασίλης Σπανάκης

Την άμεση υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα προβλέπει την αύξηση του επιτρεπόμενου αριθμού επιβατών στα ΤΑΞΙ, από έναν που είναι σήμερα σε δύο, πέραν του οδηγού, προανήγγειλε ο Υπουργός Μεταφορών κ. Κ.Καραμανλής.

Για το θέμα είχε καταθέσει σχετική Ερώτηση (υπ’ αριθμ. 6094/30.04.2020) ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης, από κοινού με τους Βουλευτές Ν.Δούνια και Ι.Παππά, ζητώντας από τους συναρμόδιους Υπουργούς «την άρση του περιορισμού μεταφοράς ενός και μόνο επιβάτη ανά όχημα από τα Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης-ΤΑΞΙ».

«Το μέτρο θα έχει σοβαρές οικονομικές συνέπειες για τους πολίτες οι οποίοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν δύο ή και περισσότερα ΤΑΞΙ για να μετακινηθούν με τα συγγενικά τους πρόσωπα», επεσήμαιναν στην Ερώτησή τους οι τρεις Βουλευτές.

Επιπλέον έθεταν ζήτημα «υποχρεωτικής χρήσης της προστατευτικής μάσκας από οδηγούς και επιβάτες καθώς προαιρετικής χρήσης προστατευτικών διαχωριστικών οδηγού – επιβάτη», δύο μέτρα για τα οποία ήδη υπεγράφησαν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι