Να αρθεί ο αποκλεισμός των επιχειρήσεων που ανήκουν σε δίκτυο franchise και να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους του προγράμματος του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19», ζήτησε με Ερώτηση που κατέθεσε στους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εσωτερικών ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης.

Η εξαίρεση των συγκεκριμένων επιχειρήσεων δεν αιτιολογείται καθώς και αυτές χαρακτηρίζονται ως Μικρές ή Πολύ Μικρές βάσει των καθορισμένων κριτηρίων, ασκούν δραστηριότητα που συμπεριλαμβάνεται στους ΚΑΔ με τους δικαιούχους και ανήκουν αποδεδειγμένα στους πληττόμενους επιχειρηματικούς κλάδους.

Επισπροσθέτως, είναι αυτόνομες νομικές οντότητες, με ξεχωριστό ΑΦΜ και υπόλογες ως προς τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις στις αντίστοιχες Ελληνικές Αρχές.

Επειδή η εξαίρεση των εν λόγω μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων είναι αντίθετη στους κανόνες της ίσης ευκαιρίας και του υγιούς ανταγωνισμού και επειδή τίθεται σοβαρό θέμα βιωσιμότητας τους, ο κος Σπανάκης ρωτάει τους κ.κ. Υπουργούς:
1) Προτίθεστε να προχωρήσετε στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να αρθεί ο αποκλεισμός των επιχειρήσεων που ανήκουν σε δίκτυο franchise και να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους του προγράμματος «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19»;
2) Είναι στις προθέσεις σας να δοθεί ουσιαστική λύση για τις εταιρίες που ανήκουν σε δίκτυα franchise ώστε να σταματήσει ο άδικος και αθέμιτος αποκλεισμός τους από όλα τα προγράμματα ΕΣΠΑ;

Η Ερώτηση σε PDF

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι