Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας του Βασίλη-Πέτρου Σπανάκη στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας:

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,
Φίλες και φίλοι,
Σύνεδροι του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας,
Είμαι περήφανος που βρίσκομαι στο βήμα αυτό με την ιδιότητα του Βουλευτή. Έχοντας περάσει από όλα τα σκαλοπάτια αυτής της παράταξης, από τη ΜΑΚΙ, από την ΟΝΝΕΔ από τη ΔΑΠ, από τον συνδικαλισμό, βρίσκομαι σήμερα εδώ με την ιδιότητα του Βουλευτή της μεγαλύτερης Κεντροδεξιάς παράταξης στην Ευρώπη. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό και την Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη κυβέρνηση, για πρώτη φορά μετά από χρόνια.
Ο λαϊκισμός πήρε κόκκινη κάρτα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, όταν οι πολίτες έδωσαν λαϊκή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον λαϊκισμό τον χαρακτηρίζουν η προπαγάνδα και η δημαγωγία. Πρωταθλητής και στα δύο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η Νέα Δημοκρατία σήμερα στέκεται απέναντι σε όλους τους Έλληνες, νέα όσο ποτέ μετά από 45 χρόνια, νέα σε ιδέες, νέα σε προτάσεις επικοινωνίας με τους πολίτες. Γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι ένα γνήσιο λαϊκό κόμμα που ποτέ δεν διεκδίκησε την ψήφο των πολιτών με λαϊκισμό και πλήρωσε, ταυτόχρονα, με μεγάλο πολιτικό κόστος την αλήθεια που είπε στους Έλληνες πολίτες.
Το κόμμα μας είναι ο παλμός της κοινωνίας και ταυτόχρονα είναι το φίλτρο της Κυβέρνησής μας. Σήμερα η παράταξή μας πρωτοπορεί σε όλα τα επίπεδα. Πρωτοπορεί στον συνδικαλισμό, οι εργαζόμενοι λένε “ναι” στη Νέα Δημοκρατία, πρωτοπορεί στο φοιτητικό κίνημα, οι φοιτητές λένε “ναι” στη φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ που έρχεται από τη Νέα Δημοκρατία.
Από την άλλη πλευρά δίνουμε ένα τέλος σε όσους κινδυνολογούν σε ό,τι αφορά στην ενότητα αυτής της παράταξης. Γιατί την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας την εγγυάται η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας. Πάντα στο μυαλό μας όλοι έχουμε να φτιάξουμε μια Ελλάδα μεγάλη, να γράψουμε μια λαμπρή ιστορία, μέσα όμως από τη δουλειά μας, μέσα από την επαφή μας με τους πολίτες. Το επίκεντρό μας είναι ο πολίτης. Συναγωνίστριες και συναγωνιστές, “ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Θρησκεία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία”.
“Το μέλλον αρχίζει τώρα” και ανήκει σε όλους τους Έλληνες.

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι