Παρέμβαση του Βασίλη Σπανάκη στο 37ο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ

Βασίλης Σπανάκης - Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Την πρόθεση της Κυβέρνησης να αποκαταστήσει τις αδικίες που έχουν συντελεστεί σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων, έτσι ώστε την δεκαετία που έρχεται να πάρουν πίσω όσα έχασαν την προηγούμενη, τόνισε ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης, μιλώντας στο 37ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020.

Ο Βουλευτής της Β3΄ Περιφέρειας Νοτίου Τομέα Αθηνών, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα έδωσε χαρακτηριστικά παραδείγματα για τις άδικες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών στα Νότια ενώ επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας όλων των αρμόδιων φορέων προκειμένου να πάψουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να γίνονται «μπαλάκι» μεταξύ Δήμων, Εφορίας, ΔΕΔΔΗΕ, Κτηματολογικών Γραφείων κλπ.

Ο κ. Σπανάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη συμμετοχής της ΑΑΔΕ στη διαδικασία δήλωσης των πραγματικών τετραγωνικών των ακινήτων στους οικείους Δήμους και πρότεινε την αποστολή ηλεκτρονικών και τηλεφωνικών μηνυμάτων (email και sms) από την ΑΑΔΕ προς όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων έτσι ώστε με τρόπο άμεσο και απλό να προχωρήσουν στη δήλωση των πραγματικών τετραγωνικών.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε και την ανάγκη συμμετοχής εκπροσώπου της ΠΟΜΙΔΑ στην επιτροπή αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών ενώ αναφέρθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στις υπάρχουσες αδικίες του ΕΝΦΙΑ τις οποίες η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποκαταστήσει.

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησε νωρίτερα από ό,τι είχε αναγγείλει στην μεσοσταθμική μείωση κατά 22% του ΕΝΦΙΑ και υπάρχει δέσμευση για νέες μειώσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι