Το τελευταίο διάστημα ακούμε συνεχώς για τροχαία ατυχήματα με θύματα κυρίως νέους ανθρώπους.

Μόλις προχθές, σοκαριστήκαμε με το τραγικό συμβάν στην Εθνική Οδό, στην Κόρινθο, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο δύο νέοι, ενώ ο 15χρονος οδηγός νοσηλεύεται βαριά.

Πρέπει να δράσουμε τώρα λαμβάνοντας μέτρα για την αντιμετώπιση ενός τεράστιου κοινωνικού προβλήματος που έχει σαν συνέπεια την άδικη απώλεια πολλών συνανθρώπων μας κάθε χρόνο. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε σήμερα την «γενοκτονία» της ασφάλτου.

Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές που χάνονται, για οικογένειες που καταστρέφονται.

Για συνανθρώπους μας που είναι με αναπηρίες για την υπόλοιπή τους ζωή.

Πιστεύω ότι μπορούμε με βελτιώσουμε την κατάσταση και την οδική ασφάλεια στη χώρα μας και κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις στην κατεύθυνση αυτή.

👉με ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο για την οδική ασφάλεια, με σωστές βάσεις όπως το μάθημα οδηγικής παιδείας που μπαίνει σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

👉με επαναπροσδιορισμό του ορίου ταχύτητας εντός κατοικημένων περιοχών. Θεσμοθέτηση ανώτατου ορίου στα 30 χλμ/ώρα.

👉αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί. Αναμόρφωση των σχετικών άρθρων του ΚΟΚ για μηδενικό αλκοόλ στο αίμα των οδηγών.

👉κατάσχεση οχημάτων που οδηγούν οδηγοί χωρίς άδεια και στέρηση δυνατότητας έκδοσης άδειας για 5 έτη.

👉με αναμόρφωση της ποινικής νομοθεσίας που βαφτίζει συλλήβδην τα τροχαία συμβάντα πλημμελήματα που προέκυψαν από αμέλεια και αυστηροποίηση του ποινικού πλαισίου όσον αφορά στις ποινές εκείνων που προκαλούν τροχαία με νεκρούς. Τόνισα ότι δεν είναι όλα τα τροχαία ατυχήματα πλημμελήματα και αναφέρθηκα στο τραγικό συμβάν με τον θάνατο του πολίστα Αδαμάντιου Μαντή ο οποίος παρασύρθηκε τον Νοέμβριο του 2019 από διερχόμενο αυτοκίνητο στην Ποσειδώνος.

Τέλος, επισήμανα ότι χρειάζεται μία αναδιοργάνωση της Τροχαίας σε ολόκληρη την επικράτεια διότι οι ανάγκες είναι σήμερα διαφορετικές.

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι