Σπανάκης: «Ανοίγουμε ομπρέλα κοινωνικής προστασίας για όλους»

«Είμαι πολύ περήφανος που ανήκω σε αυτήν την παράταξη. Είμαι περήφανος για την Κυβέρνησή μας, που κάνουμε πράξη τις υποσχέσεις και φέρνουμε διατάξεις με σημαντικά φορολογικά κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και εισοδημάτων στη χώρα μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης μιλώντας στην Ολομέλεια για το Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Σπανάκης τόνισε ότι «με αυτό το νομοσχέδιο ανοίγουμε μία ομπρέλα κοινωνικής προστασίας για όλους, για τους πολλούς κι όχι για τους λίγους» και αναφέρθηκε σε ορισμένες από τις διατάξεις του, όπως:

  • Η επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών, «και είμαστε η πρώτη Κυβέρνηση που το κάνει αυτό γιατί μέχρι τώρα όλες οι κυβερνήσεις παρείχαν εξυπηρετήσεις στους μπαταχτσήδες», είπε χαρακτηριστικά.
  • Η κατάργηση του φόρου δωρεάς όσον αφορά την απόκτηση πρώτης κατοικίας.
  • Η εξώδικη επίλυση εκκρεμών φορολογικών διαφορών.
  • Οι μειώσεις συντελεστών και οι βελτιώσεις στον τελωνειακό κώδικα για τη διευκόλυνση των συναλλαγών.
  • Οεξορθολογισμός της φορολογίας αυτοκινήτων και μέτρα που ευνοούν την απόκτηση νεότερων και μη ρυπογόνων οχημάτων.
  • Η ευνοϊκή ρύθμιση για την προκαταβολή φόρου.
  • Η απαλλαγή για το 2020 από τον ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στις πληγείσες περιοχές από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018.
  • Η παράταση προθεσμίας καταβολής για φορολογικές δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων.
  • Ο μηχανισμός αποτροπής ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους από τους ΟΤΑ.
  • Η μείωση του ΦΠΑ για βιβλίακαι μουσικής, για εισιτήρια αθλητικών αγώνων.

Ειδική μνεία έκανε ο Βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην πρόεδρος των Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων στη διάταξη για τα μέτρα προστασίας των ελεγκτών και υπαλλήλων της Α.Α.Δ.Ε, ένα θέμα για το οποίο ο ίδιος είχε καταθέσει σχετική Ερώτηση στη Βουλή:

«Είναι πολύ πρόσφατο το πρωτοφανές βίαιο επεισόδιο στην ΔΟΥ Κοζάνης που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών υπαλλήλων και προστέθηκε σε μια σειρά παρόμοιων υποθέσεων εναντίον υπαλλήλων της ΑΑΔΕ, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τόσο σε συχνότητα όσο και σε ένταση. Και λέω ένα μεγάλο μπράβο στον Υπουργό -που και αυτός προέρχεται από το χώρο των εφοριακών- για την άμεση θεσμοθέτηση μέτρων με τα οποία επιβάλλονται πρόσθετες κυρώσεις και αυστηροποιούνται οι ήδη υπάρχουσες για τους παραβάτες», είπε.

Ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα αναφέρθηκε επίσης στην επιστρεπτέα προκαταβολή και τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Από το Βήμα αυτό ο Πρωθυπουργός της χώρας κατέθεσε στα Πρακτικά έναν πίνακα με τα ποσά από την επιστρεπτέα προκαταβολή 1 και 2 που πήγαν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα αλλά και τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού. Και θα ρωτήσει κανείς: Μα καλά, αυτό φτάνει; Η απάντηση είναι όχι. Όμως η Κυβέρνηση αυτή είχε έντονα αντανακλαστικά στις ανάγκες της κοινωνίας. Στην εκλογική μου περιφέρεια, μία περιφέρεια που έχει μεγάλες αγορές όπως είναι της Γλυφάδας, της Καλλιθέας, του Ζωγράφου και άλλων Δήμων, που έχουμε και ζώνες όπως είναι στην περιοχή του Ταύρου, φυσικά και νομικά πρόσωπα από την επιστρεπτέα προκαταβολή 1 και 2 πήραν πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ!», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπανάκης και συμπλήρωσε: «Αλλά αυτά είναι η αρχή. Διότι πριν λίγες εβδομάδες η χώρα μας, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνησή μας σήκωσαν ψηλά την ελληνική σημαία παίρνοντας 72 δισεκατομμύρια!».

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι