«Στη χώρα μας το θέμα της οδικής ασφάλειας αναδεικνύεται κυρίως όταν συμβεί το κακό. Σε προηγούμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, είχαμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε με θεσμικούς παράγοντες, αλλά και με ανθρώπους που έχουν βιώσει τι σημαίνει τροχαίο δυστύχημα και μας έδειξαν έναν δρόμο. Τον δρόμο της πρόληψης», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Β3’ Νοτίου Τομέα Αθήνας, Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης, μιλώντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας.

Ο κ. Σπανάκης αφού συνεχάρη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων για την απόφασή της να υιοθετήσει άμεσα την πρόταση της Επιτροπής ώστε να γίνει η Οδική Ασφάλεια μάθημα στα σχολεία, επεσήμανε:

« Ήταν ένα πάγιο αίτημα των Ενώσεων Γονέων, των Ενώσεων θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων και των Ινστιτούτων που αφορούν την οδική ασφάλεια. Το θέμα της οδικής ασφάλειας πρέπει να γίνει θεσμός στα σχολεία για να φτάσει το θέμα εκεί που είναι η «πηγή», δηλαδή στις σχολικές επιτροπές, τα 15μελή και 5μελή συμβούλια των μαθητών μας, ώστε να γίνονται συγκεκριμένες δράσεις, με συγκεκριμένη συχνότητα».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Σπανάκης τόνισε την ανάγκη να θεσπιστούν επιτέλους κίνητρα συνέπειας στο θέμα της οδικής ασφάλειας για να επιβραβεύονται οι συνεπείς και συμπλήρωσε:

«Σήμερα στη χώρα μας, σε ολόκληρη την επικράτεια, υπάρχουν Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής. Αυτά τα πάρκα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι, να τα γεμίσουν με δραστηριότητες και να δώσουμε το μήνυμα ότι η οδική ασφάλεια είναι πρωτίστως θέμα παιδείας».

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι