Σπανάκης σε ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό: «Δεν ψηφίζετε τις τροπολογίες που φέρνουν επενδύσεις, θέσεις εργασίας και ανάπτυξη».

Βασίλης Σπανάκης - Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στην άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ψηφίσει την υπουργική τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή και αφορά την επένδυση του Ελληνικού, αναφέρθηκε ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών για την εταιρική διακυβέρνηση ανωνύμων εταιρειών και τη σύγχρονη αγορά κεφαλαίου.

«Με το παρόν νομοσχέδιο έρχεται μία τροπολογία για το Ελληνικό, που είναι μέρος της εκλογικής μου περιφέρειας, η οποία δημιουργεί ευελιξία προκειμένου να μειωθεί η γραφειοκρατία στις επενδύσεις και να έρθουν θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. Εσείς, Κύριοι της αντιπολίτευσης, που αμφισβητούσατε ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προωθεί τις μεταρρυθμίσεις και τις επενδύσεις προκειμένου να έρθει η ανάπτυξη στη χώρα μας, έρχεστε σήμερα στο Κοινοβούλιο και αρνείστε να ψηφίσετε αυτήν την τροπολογία. Τελικά πείτε μας, στηρίζετε αυτές τις παρεμβάσεις που φέρνουν θέσεις εργασίας ή είστε σε μία άρνηση για την άρνηση, μόνο για να δικαιολογήσετε τη θέση σας;», διερωτήθηκε σε έντονους τόνους ο κ. Σπανάκης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Βουλευτής του Νότιου τομέα της Αθήνας, τόνισε ότι «νομοθετούμε εύστοχα για τις ανάγκες της αγοράς» και σημείωσε ότι «το εν λόγω Σ/Ν φέρνει διαφάνεια, στρατηγική και μετρήσιμη αποτελεσματικότητα στην εταιρική διακυβέρνηση και εκσυγχρονίζει την επιτροπή κεφαλαιαγοράς ενισχύοντας το κύρος του Ελληνικού χρηματιστηρίου» ενώ αναφέρθηκε «στους Οργανισμούς Εναλλακτικών Επενδύσεων που θα συμβάλλουν σημαντικά στη χρηματοδότηση ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς ειδικά στην μετά-covid εποχή είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης της Ελληνικής επιχειρηματικότητας».

Ο κ. Σπανάκης έκανε ειδική μνεία στις ρυθμίσεις του Σ/Ν που «δημιουργούν δικλείδες ασφαλείας και βάζουν τέλος στους λεγόμενους αχυρανθρώπους, οι οποίοι είχαν σαν επάγγελμα την πτώχευση εταιρειών με τρόπο που οι ίδιοι δεν είχαν κυρώσεις ενώ οι κύριοι μέτοχοι των εταιρειών μπορούσαν να ξεκινήσουν νέες δραστηριότητες χωρίς τα βαρίδια των προηγούμενων».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Σπανάκης αναφέρθηκε και στις διατάξεις που καθορίζουν τον τρόπο καταβολής του φόρου εισοδήματος για τις οποίες είχε δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός:

«Ρυθμίζονται τα θέματα των δόσεων για την καταβολή του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ και επανέρχεται η έκπτωση στην εφάπαξ καταβολή του φόρου, η οποία ανέρχεται στο 2%, μετά από πέντε (5) φορολογικές χρήσεις. Με τον τρόπο αυτό η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβραβεύει τη συνέπεια μέσα από μια φορολογική πολιτική φιλική προς τον φορολογούμενο»

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι