Σπανάκης: Σημαντικός ο ρόλος των συνταξιουχικών οργανώσεων

Βασίλης Σπανάκης - Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2019

                                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σπανάκης: Σημαντικός ο ρόλος των συνταξιουχικών οργανώσεων

Με Υπουργική Απόφαση που βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας, ανοίγει ο δρόμος για την απόδοση της οικονομικής ενίσχυσης στις δικαιούχες συνταξιουχικές οργανώσεις, από τον Λογαριασμό Κοινωνικής Πολιτικής.

Αυτό αναφέρει ο υφυπουργός Εργασίας κ. Παναγιώτης Μηταράκης, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας, Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών, Βασίλη-Πέτρου Σπανάκη, με θέμα την ενίσχυση του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων Εφοριακών Υπαλλήλων, από τη μηνιαία εισφορά των 0,20 ευρώ η οποία παρακρατείται από τις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις.

«Ο ρόλος των Συνταξιουχικών Οργανώσεων-Σωματείων είναι σημαντικός, τόσο για τα μέλη τους όσο και για την ελληνική κοινωνία που τα τελευταία χρόνια βιώνει μία σοβαρή οικονομική κρίση. Οι διεκδικήσεις τους και οι προτάσεις τους συμβάλλουν καθοριστικά στον δημόσιο διάλογο και γι αυτό πρέπει να ενισχυθούν άμεσα από τον Λογαριασμό Κοινωνικής Πολιτικής, στον οποίο καταλήγει η μηνιαία παρακράτηση των 0,20 ευρώ. Παρά τα συνεχή αιτήματα πολλών συνταξιουχικών οργανώσεων, η προηγούμενη κυβέρνηση αδιαφόρησε για την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης, αλλά όπως προκύπτει από τη σχετική Απάντηση, η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει άμεσα το ζήτημα», δήλωσε ο κ. Σπανάκης.

Ακολουθούν τα σχετικά έγγραφα της ΕΡΩΤΗΣΗΣ και της ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ:

[pdf-embedder url=”https://vspanakis.gr/blog/wp-content/uploads/2019/11/ΕΡΩΤΗΣΗ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ-ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.pdf”]

[pdf-embedder url=”https://vspanakis.gr/blog/wp-content/uploads/2019/11/ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ-ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ-1.pdf” title=”ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ-ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ”]

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι