«Θα αντιμετωπίσουμε την ανεργία με θέσεις πλήρους και καλά αμειβόμενης εργασίας» – Εφημερίδα ΑΞΙΑ

Βασίλης Σπανάκης - Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η χρηματοδότηση του κράτους και η πολιτική των επιδομάτων που με τόση συνέπεια εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπερφορολογώντας τις παραγωγικές δυνάμεις και αποδεκατίζοντας τους συνταξιούχους βύθισαν την ελληνική κοινωνία στην απαισιοδοξία και στη μιζέρια. Μόνος τρόπος διαφυγής είναι ένα γενναίο άλμα προς το μέλλον, που με όπλο την ισχυρή ανάπτυξη θα οδηγήσει σε μια αυτοδύναμη Ελλάδα.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαθέτουν τη θέληση, τις γνώσεις και την ικανότητα να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο μέσα από σκληρή δουλειά και συγκεκριμένο σχέδιο. Η προσέλκυση επενδύσεων και η κινητοποίηση των δυνάμεων του ιδιωτικού τομέα, εγχώριων και ξένων, αποτελούν άμεσες προτεραιότητες του οικονομικού μας προγράμματος. Τα τελευταία 4 χρόνια ο κ. Τσίπρας ενοχοποίησε την επιχειρηματικότητα και τιμώρησε σκληρά την επαγγελματική δραστηριότητα, επιβάλλοντας εξαντλητικούς και άδικους φόρους.

Οι επιπτώσεις της παράλογης αυτής πολιτικής ήταν απολύτως προβλέψιμες. Ακόμη κι ένας πρωτοετής φοιτητής Οικονομικών θα μπορούσε να σας πει ότι η υπερφορολόγηση και η συνεχής αύξηση των εισφορών οδηγεί τους επιχειρηματίες είτε σε λουκέτο, είτε στη φοροδιαφυγή. Οι εργαζόμενοι είναι και στις δύο περιπτώσεις οι μεγάλοι χαμένοι, αφού στην πρώτη περίπτωση έρχονται αντιμέτωποι με το τέρας της ανεργίας και στη δεύτερη με την ανασφάλιστη εργασία και τους μισθούς πείνας.

Ανάλογες είναι οι συνέπειες και για τους ελεύθερους επαγγελματίες που τα τελευταία χρόνια αναγκάστηκαν άλλοι να διακόψουν τις δραστηριότητές τους και άλλοι να τις συνεχίσουν αποκρύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων τους. Ως οικονομολόγος αλλά και πρόεδρος των εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι από τους περίπου 1 εκατομμύριο επιτηδευματίες – ελεύθερους επαγγελματίες που το 2010 δήλωσαν εισοδήματα 24 δισ. ευρώ, το 2017 απέμειναν περίπου 600.000 και τα εισοδήματά τους έπεσαν κάτω από τα 10 δισ. ευρώ.

Η πάταξη της φοροδιαφυγής σε συνδυασμό με τη μείωση της φορολογίας αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία θα οικοδομηθεί η ανάπτυξη που θα φέρει θέσεις πλήρους και καλά αμειβόμενης απασχόλησης. Θέσεις που θα δίνουν στα παιδιά μας το δικαίωμα να οραματίζονται το μέλλον τους στην πατρίδα μας.

Η πρόσφατη ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ετήσια γενική συνέλευση των μελών του ΣΕΒ ανέδειξε για άλλη μία φορά τις τεράστιες διαφορές μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς, σε αντίθεση με αυτούς, γνωρίζουμε τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας και έχουμε προετοιμάσει λύσεις βασισμένες στις νέες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Η προειδοποίηση του προέδρου ότι η αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, οι καθυστερήσεις πληρωμών και η εργασία εκτός του ωραρίου δεν θα συγχωρούνται και η παράλληλη πρόσκληση που απηύθυνε προς τους επιχειρηματίες, να κάνουν συμμέτοχους τους εργαζόμενους στην επιτυχία κι εκείνος θα είναι ανοικτός σε γενναίες φοροαπαλλαγές, δίνουν το στίγμα της πολιτικής που θα εφαρμόσουμε την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Έχουμε τη γνώση, έχουμε την εμπειρία, έχουμε τα στελέχη. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια ισχυρή εντολή και μια μεγάλη νίκη στις 7 Ιουλίου.

O Βασίλης Σπανάκης είναι υποψήφιος βουλευτής Ν.Δ. στον νότιο τομέα της Β’ Αθηνών, Οικονομολόγος, πρόεδρος των εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι