Τη δυνατότητα να μπορούν να παραμείνουν για τουλάχιστον ένα έτος ακόμη στην Ελληνική Αστυνομία, Αξιωματικοί που συμπλήρωσαν το 60ο έτος της ηλικίας τους και πρόκειται να αποστρατευτούν στο τέλος του χρόνου, ζητάει με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης.

«Όπως γνωρίζετε στην Ελληνική Αστυνομία υπηρετούν Αξιωματικοί έμπειροι που ενώ έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους επιθυμούν να παραμείνουν στο Σώμα (αρκετοί εξ αυτών) για τουλάχιστον ένα έτος», αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει πως, «το αίτημα αυτό έχει γίνει γνωστό στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών».

Επειδή η Ελληνική Αστυνομία έχει ανάγκη στελέχωσης με πρόσθετο προσωπικό και με δεδομένο ότι υπάρχουν ελλείψεις στις Υπηρεσίες της, ο κ. Σπανάκης ρωτάει τον αρμόδιο Υπουργό:
1)Προτίθεστε να προχωρήσετε σε νομοθετική ρύθμιση ώστε να μπορούν να παραμείνουν στην Ελληνική Αστυνομία (εφ’ όσον το επιθυμούν) περίπου 135 Στελέχη της (Αξιωματικοί του Ν. 3686/2008) που θα αποστρατευτούν στις 31.12.2020 λόγω συμπλήρωσης του 60ου έτους της ηλικίας τους;
2)Αν προτίθεστε να προχωρήσετε σε τέτοια ρύθμιση που ήδη υπάρχει για τους Ανώτατους Αξιωματικούς για πόσο διάστημα θα τους δίνετε την δυνατότητα (προαιρετικά) να παραμείνουν;

Η Ερώτηση σε PDF

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι