Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Πρόληψη, προστασία και προαγωγή της υγείας – Ανάπτυξη των υπηρεσιών δημόσιας υγείας», ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης εξήρε τη στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και των υπηρεσιακών παραγόντων «που συμβάλλουν τα μέγιστα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ο οποίος έχει επιπτώσεις στην υγεία αλλά και στην οικονομία».

Στη συνέχεια ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο πενταετές Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη δημόσια υγεία και επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης των Κέντρων Υγείας.«Για το λόγο αυτό σήμερα κατέθεσα συγκεκριμένη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας ζητώντας την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καλλιθέας και την ενίσχυσή του σε προσωπικό», τόνισε.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην Ερώτησή του ο κ. Σπανάκης «με τον τρόπο αυτόν θα καλυφθούν επαρκώς οι ανάγκες των περιοχών που ήδη εξυπηρετούνται από τα τακτικά ιατρεία του Κέντρου Υγείας Καλλιθέας (Καλλιθέα, Παλ. Φάληρο, Νέα Σμύρνη) όσο και των όμορων περιοχών (Μοσχάτο και Ταύρος). Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την τελευταία Απογραφή Πληθυσμού της ΕΛΣΤΑΤ, που έγινε πριν από μία δεκαετία, οι παραπάνω περιοχές είχαν συνολικά 293.123 μόνιμους κατοίκους, αριθμός που τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά, αυξάνοντας και τις ανάγκες του πληθυσμού για Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Παράλληλα, η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καλλιθέας, θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των κεντρικών Νοσοκομείων της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς εκτιμάται ότι η πλειοψηφία των περιστατικών που πηγαίνουν σε αυτά από τις προαναφερόμενες περιοχές, θα αντιμετωπίζονται από το Κέντρο Υγείας Καλλιθέας με απόλυτη επιτυχία».

Η Ερώτηση σε PDF

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι