Να βρεθεί άμεσα λύση προκειμένου το κτίριο του πρώην ΕΟΜΜΕΧ να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου με σκοπό την αξιοποίηση του προς όφελος των κατοίκων της περιοχής, ζητάει με Κοινοβουλευτική του Παρέμβαση προς έξι Υπουργούς ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης.

«Το ιστορικό κτίριο του πρώην ΕΟΜΜΕΧ στην περιοχή του Ταύρου στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου επιβάλλεται να αξιοποιηθεί προς όφελος της ευρύτερης περιοχής και της χρησιμότητας που μπορεί να προσφέρει από ενδεχόμενη κοινωνική και πολιτιστική του αξιοποίηση», αναφέρει ο κ. Σπανάκης και επισημαίνει πως το συγκεκριμένο κτίριο έχει μεγάλη ιστορική αξία, έχει διατελέσει σημαντικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μετά την εγκατάσταση των προσφύγων από τη Μικρά Ασία τη δεκαετία του 1920 ενώ βρίσκεται και σε κομβική τοποθεσία.

Ο κ. Σπανάκης παραθέτει επίσης και μια σειρά από συγκεκριμένες προτάσεις για την αξιοποίηση του εν λόγω κτιρίου όπως τη διαμόρφωση του σε Μουσείο Ιστορικής Μνήμης και ταυτόχρονα τη διαμόρφωση μέρους αυτού σε ένα «Κέντρο Καινοτομίας» και σε Εκπαιδευτικό Κέντρο.

Η Ερώτηση σε PDF

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι