Την επιτακτική ανάγκη να ενταχθούν οι Τελωνειακοί Υπάλληλοι στις επαγγελματικές ομάδες που εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα ζητάει με Κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης.

Όπως αναφέρει στην Ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Υγείας και Τουρισμού, «οι Τελωνειακοί Υπάλληλοι σε ολόκληρη τη χώρα ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου μόλυνσης από τον κορονοϊό Covid- 19 εξαιτίας της φύσης της εργασίας τους, που προϋποθέτει να έρχονται καθημερινά σε επαφή με πλήθος κόσμου» και προσθέτει πως εν όψει της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου στο προσεχές διάστημα, ο κίνδυνος αυτός θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Τα παραπάνω αναφέρει και η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος σε επιστολή της, με την οποία πληροφορεί πως ήδη ο κλάδος τους μετράει αλλεπάλληλα κρούσματα Covid-19 και ζητά να ενταχθούν οι Τελωνειακοί στο πρόγραμμα εθελοντικού εμβολιασμού.

Ο κ. Σπανάκης ρωτάει τους αρμόδιους Υπουργούς αν προτίθενται να προχωρήσουν στην άμεση ένταξη των Τελωνειακών Υπαλλήλων στους επαγγελματικούς κλάδους που θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.

Η Ερώτηση σε PDF

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι