Την ηλεκτρονική χορήγηση του κλειδάριθμου, μέσω ειδικής εφαρμογής της ΑΑΔΕ, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών και των εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. και παράλληλα να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στη χορήγηση του επιδόματος των 800 ευρώ, ζητάει ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης με Κοινοβουλευτική Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Οικονομικών.

“Τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες φορολογούμενοι καλούνται να υποβάλλουν στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Μηχανισμού εφαρμογής των μέτρων στήριξης των εργαζομένων με εξαρτημένη εργασία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού COVID-19, την Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζόμενου προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ. Η πρόσβαση στο Μηχανισμό εφαρμογής των μέτρων στήριξης των εργαζομένων πραγματοποιείται με τη χρήση κωδικών Taxisnet” αναφέρει ο κ. Σπανάκης και επισημαίνει:

“Δυστυχώς, χιλιάδες φορολογούμενοι δεν διαθέτουν κωδικούς Taxisnet, για διάφορους λόγους, όπως: α)υποβάλλουν δήλωση για πρώτη φορά, β)δεν είχαν υποβάλλει ποτέ μέχρι σήμερα οι ίδιοι την οικογενειακή τους δήλωση (μη υπόχρεοι-σύζυγοι) και γ)δηλώνουν απώλεια των κωδικών τους. Για να αποκτήσουν κωδικούς θα πρέπει προηγουμένως να παραλάβουν αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδότηση μετά από σχετική ηλεκτρονική τους αίτηση τον προσωπικό τους κλειδάριθμο από τη Δ.Ο.Υ. Να σημειωθεί ότι οι Δ.Ο.Υ εξυπηρετούν το κοινό μόνο με ραντεβού, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού”.

Ο Βουλευτής του Νότιου τομέα της Αθήνας τονίζει ότι “συνέπεια των παραπάνω, είναι τις τελευταίες ημέρες να παρατηρείται μαζική προσέλευση δικαιούχων του επιδόματος των 800 ευρώ στις Εφορίες για να προμηθευτούν τον κλειδάριθμο τους και να δημιουργούνται ουρές που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και των εργαζομένων. Επειδή η καθυστέρηση στη χορήγηση κλειδάριθμων μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ σε χιλιάδες δικαιούχους” ζητάει από τον κ. Χ.Σταϊκούρα να προχωρήσει “άμεσα στην ηλεκτρονική χορήγηση του κλειδάριθμου, μέσω ειδικής εφαρμογής της ΑΑΔΕ“

Η Ερώτηση σε PDF

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι