Την αντικειμενική ανάγκη να δοθεί παράταση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2021 για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, καθώς και δυνατότητα διόρθωσης λαθών στη σχετική εφαρμογή της Α.Α.Δ.Ε., ζητάει από τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης.

Όπως επισημαίνει στην Ερώτηση που κατέθεσε, η προθεσμία λήγει σήμερα 15/1/2021, όμως «μια σειρά τεχνικών προβλημάτων και ασαφειών στις σχετικές Οδηγίες, καθιστούν πρακτικά αδύνατη την ολοκλήρωση της διαδικασίας από την πλευρά των φοροτεχνικών – λογιστών και των επαγγελματιών εντός της καταληκτικής ημερομηνίας».

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ο κ. Σπανάκης αναφέρει πως, «δεν υπάρχει η δυνατότητα οι φοροτεχνικοί – λογιστές να προβούν σε οποιαδήποτε αναγκαία διόρθωση, κυρίως λαθών, στην ηλεκτρονική εφαρμογή της Α.Α.Δ.Ε. «myBusinessSupport», ενώ επίσης, «είναι απολύτως απαραίτητη η δυνατότητα τροποποίησης των εσόδων των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020, δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις εκδίδουν νομίμως παραστατικά που αφορούν τον Δεκέμβριο εντός του μηνός Ιανουαρίου».

Επειδή είναι απολύτως αναγκαίο να επιτραπεί στους λογιστές η διόρθωση των στοιχείων, ο κ. Σπανάκης ρωτάει τους αρμόδιους Υπουργούς:

«1) Προτίθεστε να προχωρήσετε άμεσα σε παράταση της προθεσμίας για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 έως τις 31/1/2021 προκειμένου να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η διαδικασία;
2) Προτίθεστε να ανοίξετε την εφαρμογή «my business support» για να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, ώστε τα στοιχεία στην εφαρμογή να ευθυγραμμίζονται και να συμφωνούν με τις δηλώσεις του Φ.Π.Α.;»

Η Ερώτηση σε PDF

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι