Αυτό τόνισε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης, κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που αφορά στην ενσωμάτωση της Οδηγίας ΕΕ για τη μείωση των επιπτώσεων από τη χρήση πλαστικών.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αμεσότητα με την οποία νομοθετεί η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Συνεχίζοντας το πλούσιο νομοθετικό έργο η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, φέρνει στη Βουλή τη συγκεκριμένη Οδηγία αμέσως. Και το τονίζω, διότι, η συνηθισμένη τακτική ήταν να γίνεται μετά από κάποια χρόνια. Τελευταίοι, ουραγοί στην Ευρώπη, μετά από επανειλημμένες συστάσεις, και συνήθως εκτός προθεσμιών. Και το χειρότερο, με μεγάλα πρόστιμα για την Ελλάδα και για την τσέπη κάθε ελληνικού νοικοκυριού».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κος Σπανάκης, απευθύνθηκε, και από το Βήμα της Ολομέλειας, στην ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος για δύο πολύ σημαντικά ζητήματα για τα οποία έχει καταθέσει σχετικές ερωτήσεις και για τα οποία υπάρχει επιτακτική ανάγκη να δοθεί παράταση προθεσμιών: «Το πρώτο είναι η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων αυθαίρετων κατασκευών και των δικαιολογητικών, η οποία έληξε στις 30/9 με σοβαρά προβλήματα. Το δεύτερο είναι η παράταση της προθεσμίας για τη διόρθωση των αρχικών εγγραφών στο Κτηματολόγιο η οποία ναι μεν λήγει στις 31/12 αλλά είναι πολύ σημαντικό να παραταθεί ώστε να μην χάσουν οι ιδιοκτήτες τα δικαιώματα τους. Να μην χάσουν τις περιουσίες τους».

Κλείνοντας, ανέφερε πως, «μπορούμε να πετύχουμε και Ανάπτυξη και Επενδύσεις προστατεύοντας το περιβάλλον» και ζήτησε από όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου να το υπερψηφίσουν, καθώς, «η φροντίδα του περιβάλλοντος δεν είναι χόμπι, δεν είναι μία πολυτέλεια για λίγους. Είναι η καθημερινότητα μας. Μας αφορά όλους και είμαστε όλοι υπεύθυνοι. Αφορά την Υγεία μας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι