Β. Σπανάκης: «Συνεχίζουμε να νομοθετούμε για να πάμε μπροστά και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας»

Βασίλης Σπανάκης - Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με το οποίο απλοποιείται το πλαίσιο άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων, μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης.

Με τις νέες διατάξεις μια σειρά δραστηριοτήτων, όπως υπηρεσίες οδικής βοήθειας, σχολές οδηγών, εργαστήρια αισθητικής, τουριστικά γραφεία κ.α. υπάγονται είτε στο καθεστώς γνωστοποίησης, είτε σε καθεστώς προηγούμενης έγκρισης, αν πρόκειται για δραστηριότητες που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο για το δημόσιο συμφέρον.

«Θέλουμε με κάθε τρόπο την απλοποίηση των διαδικασιών. Την εξυπηρέτηση εκείνου που θέλει να αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα. Αλλά ταυτόχρονα ζυγίζουμε και υπολογίζουμε τον κίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σπανάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στη ρύθμιση της Τροπολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, με την οποία η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δίνει τη δυνατότητα παράτασης μέχρι 3 έτη σε επιχειρήσεις που είχαν υπαχθεί σε αναπτυξιακούς νόμους αλλά δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρώσουν την επένδυση τους.

«Συνεχίζουμε να νομοθετούμε για να πάμε μπροστά και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Κάθε μέρα, με κάθε νομοθέτημα μας κερδίζουμε την εμπιστοσύνη», τόνισε κλείνοντας.

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι