Βασίλης Σπανάκης: «Αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης της ΝΔ η Αξιοκρατία»

Βασίλης Σπανάκης - Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Να στηρίξουν τη μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης της ΝΔ και το σημερινό Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που ενισχύει την αξιοκρατία στο Δημόσιο, ζήτησε από όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης.

Στην τοποθέτηση του κατά τη συζήτηση και ψήφιση του Σχεδίου Νόμου για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος προσλήψεων στον Δημόσιο Τομέα και την ενίσχυση του Α.Σ.Ε.Π., τόνισε πως, «αποτελούν τον πυλώνα της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας η διαφάνεια, ο εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Διοίκησης, η ενίσχυση του Δημόσιου Τομέα με το κατάλληλο προσωπικό για την καλύτερη καθημερινή εξυπηρέτηση του Πολίτη και την εξοικονόμηση του Δημόσιου χρήματος».

«Δίνουμε ευκαιρίες στους εργαζόμενους και στους νέους εργαζόμενους, που η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεχάσει. Φέρνουμε πραγματική ανάπτυξη, παρότι βρισκόμαστε μέσα σε μία υγειονομική κρίση και το κυριότερο: μεγαλώνουμε και εκσυγχρονίζουμε την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σπανάκης αναφέρθηκε επίσης στις διατάξεις με τις οποίες λαμβάνεται ειδική μέριμνα, με τη διασφάλιση συγκεκριμένου ποσοστού προσλήψεων, για τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων όπως είναι οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι συγγενείς τους.

«Ειδικά για τους πολύτεκνους, το ποσοστό κάλυψης ορίζεται σε 16%. Σήμερα, το ελάχιστο ποσοστό εισακτέων για τους πολύτεκνους είναι 15%, ποσοστό που θεσπίστηκε τον Δεκέμβριο του 2016, ενώ μέχρι τότε ήταν στο 20%, επί Κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας. Είχα, μάλιστα, καταθέσει και σχετική Ερώτηση στις 18/11/2020, για το θέμα, ώστε να μη μειωθεί το ποσοστό του 15% και αν είναι δυνατόν να αυξηθεί. Η Κυβέρνηση μας, ανταποκρινόμενη και στο αίτημα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, όχι μόνο δεν μειώνει το ποσοστό αλλά το αυξάνει στο 16%. Οι πολύτεκνοι της Ελλάδας δεν θα πρέπει να ανησυχούν, καθώς η Νέα Δημοκρατία έχει στηρίξει διαχρονικά τις πολύτεκνες οικογένειες θεσπίζοντας διάφορα εύστοχα μέτρα σε όλα τα επίπεδα. Και αντιλαμβάνεται πλήρως το σοβαρότατο, ίσως και μη αναστρέψιμο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, κάτι που φάνηκε άλλωστε και στον πρόσφατο ανασχηματισμό με την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να θεσμοθετήσει για πρώτη φορά, στο Υπουργείο Εργασίας, χαρτοφυλάκιο για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια», σημείωσε.

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι