Σκληρή κριτική απέναντι στην αντιπολίτευση και κυρίως στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης, κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για τη ρύθμιση οφειλών και την παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας.

«Έπειτα από ένα τριήμερο που ακούστηκαν πολλά, επιστρέφουμε στο νομοσχέδιο αυτό το οποίο πρέπει να ψηφιστεί γιατί θα απεγκλωβίσει χιλιάδες οφειλέτες. Και λυπάμαι ειλικρινά διότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ενώ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας στο πρόσωπο του Υπουργού Οικονομικών δεν ήταν στην αίθουσα ούτε ένα λεπτό σήμερα για να ακούσει. Διότι από εσάς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν άκουσα ούτε μία πρόταση για την υγειονομική κρίση που έχει μετατραπεί σε οικονομική κρίση». Και συνέχισε την ομιλία του απευθυνόμενος στους Βουλευτές της αντιπολίτευσης: «Απορώ, θα καταψηφίσετε διατάξεις που θα ανακουφίσουν φυσικά και νομικά πρόσωπα; Θα καταψηφίσετε παρεμβάσεις ουσιαστικές για την αγορά; Για παρατάσεις, αναστολές καταβολών και επανεντάξεις;»

Ο κος Σπανάκης αναφέρθηκε στο γεγονός πως για πρώτη φορά σε ένα νομοθέτημα υπάρχουν οι έννοιες της Πρόληψης, της Επανεκκίνησης και της Δεύτερης Ευκαιρίας και παρέθεσε τα σημαντικά σημεία του νομοσχεδίου και των τροπολογιών όπως το ολοκληρωμένο πρόγραμμα για μόνιμη, χωρίς ημερομηνία λήξης, προστασία της πρώτης κατοικίας, τον νέο πτωχευτικό κώδικα με έμφαση στα εργαλεία πρόληψης και αποφυγής της πτώχευσης, τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό ρύθμισης οφειλών για όλους, την απαλλαγή από την Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης για τους επαγγελματίες αλλά και για τους μισθωτούς του Ιδιωτικού Τομέα, την αύξηση του ορίου για την απαλλαγή από τον φόρο μεταβίβασης στην α’ κατοικία, τις ρυθμίσεις για την διασφάλιση της ακτοπλοϊκής κάλυψης των νησιών μας κ.α..
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε τέλος στο πλαίσιο για τις 240 δόσεις λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι η πρώτη φορά που Ελληνική Κυβέρνηση θεσπίζει ένα πλαίσιο έως 240 δόσεις και έρχεστε εσείς κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, που για 50 ολόκληρους μήνες δεν δίνατε τη δυνατότητα στους οφειλέτες να ρυθμίσουν πάνω από 12 δόσεις, να κάνετε κριτική στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη; Αλλάζει η Οικονομία. Προχωράμε μπροστά και αυτό δεν θα μας το στερήσετε όσες προτάσεις δυσπιστίας και να κάνετε σε αυτήν την κοινοβουλευτική περίοδο».

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι