Βασίλης Σπανάκης: «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διευκολύνει τους πολίτες με νέα ρύθμιση οφειλών»

Βασίλης Σπανάκης - Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνει ενσωμάτωση Ευρωπαϊκών Οδηγιών για το ΦΠΑ στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ρυθμίσεις για το πρόγραμμα “ΗΡΑΚΛΗΣ 2”, καθώς και άλλες διατάξεις για τη ρύθμιση οφειλών.

Ο κ. Σπανάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη νέα ρύθμιση που είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε 134.455 νομικά πρόσωπα, 392.785 φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και 299.195 φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες να ρυθμίσουν χρέη που δημιουργήθηκαν μεταξύ Μαρτίου 2020 και Ιουλίου 2021, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει έντονη κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «για 50 ολόκληρους μήνες δεν έφεραν ούτε μία ευνοϊκή ρύθμιση για τους οφειλέτες και σφύριζαν αδιάφορα».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σπανάκης διερωτήθηκε:

«Θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή μου απορία, για ποιους λόγους τελικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψηφίζουν όλες τις παραπάνω διατάξεις; Δηλαδή τις διατάξεις τις οποίες η χώρα μας έχει υποχρέωση να εφαρμόσει από την 1η Ιουλίου; Την παράταση του προγράμματος “ΗΡΑΚΛΗΣ” που αποτελεί το βασικό εργαλείο για να απεγκλωβιστούν τόσο οι τράπεζες αλλά και οι πολίτες και οι επαγγελματίες από μη εξυπηρετούμενα δάνεια και να μπορέσει η χώρα να μπει σε μία σοβαρή τροχιά ανάπτυξης;»

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι