Βασίλης Σπανάκης: «Η Οικονομική Διπλωματία αποτελεί το βασικότερο κομμάτι των διεθνών σχέσεων και της Εξωτερικής Πολιτικής»

Βασίλης Σπανάκης - Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Την πολύ σημαντική τομή, που είναι η ένταξη της Οικονομικής Διπλωματίας στον πυρήνα της λειτουργίας του Υπουργείου Εξωτερικών, τόνισε ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση και ψήφιση του Σχεδίου Νόμου για την οργάνωση και λειτουργία του Υπουργείου Εξωτερικών, το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και τη ρύθμιση θεμάτων διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχουμε στο σημερινό Νομοσχέδιο, για πρώτη φορά, κι εδώ αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Υπουργό των Εξωτερικών, την έννοια της Οικονομικής Διπλωματίας. Αυτό απουσίαζε μέχρι σήμερα. Και σας μιλώ από το βήμα αυτό όχι μόνο ως Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου αλλά και ως Οικονομολόγος. Στις μέρες μας, για όλες τις αναπτυγμένες χώρες η Οικονομική Διπλωματία αποτελεί το βασικότερο κομμάτι των διεθνών σχέσεων αλλά και της εξωτερικής πολιτικής. Στη χώρα μας, δυστυχώς, δεν υπήρχε. Έχουμε για το σκοπό αυτό τη νέα δομή, τη Γενική Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας η οποία βρίσκεται στον πυρήνα της λειτουργίας του Υπουργείου και θα αποτελεί από δω και πέρα αναπόσπαστο κομμάτι της εξωτερικής πολιτικής».

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι