Βασίλης Σπανάκης στο Έθνος: Οι μεταρρυθμίσεις της ΝΔ «μυρίζουν» ανάπτυξη

Βασίλης Σπανάκης - Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε την απέλπιδα προσπάθεια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να μειώσουν το μέγεθος της ήττας τους στις επερχόμενες εκλογές, μέσα από fake news περί «κρυφής ατζέντας» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στα «δεινά» και στις «καταστροφές» που περιμένουν τους Ελληνες, μόλις αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας, αναφέρθηκε πρόσφατα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με μια φράση ανάλογη του πολιτικού επιπέδου του. «Οι μεταρρυθμίσεις της Νέας Δημοκρατίας μυρίζουν αίμα» είπε.

Η μόνη αλήθεια είναι ότι οι μεταρρυθμίσεις της ΝΔ «μυρίζουν» ανάπτυξη, μια οσμή εντελώς άγνωστη στον κ. Τσίπρα και τους συνεργάτες του. Η ανάπτυξη είναι το μεγάλο στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς εμείς γνωρίζουμε ότι αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος που θα βγάλει την Ελλάδα από τη μιζέρια και την απομόνωση. Οι οικονομικές προτάσεις μας είναι ξεκάθαρες, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες, και βασίζονται στα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Η Νέα Δημοκρατία έχει εικόνα των συνθηκών που επικρατούν στην πραγματική οικονομία, έχει γνώση των αναγκών όπως αυτές διαμορφώθηκαν την τελευταία τετραετία και είναι πανέτοιμη να δώσει τις λύσεις, ξεκινώντας από το σημείο που «πονάει» περισσότερο φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις: τη μείωση φόρων και εισφορών. Το φορολογικό νομοσχέδιο, που θα ψηφιστεί τις πρώτες 100 ημέρες από την κυβέρνησή μας, συμπεριλαμβάνει:

Μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις, από 28% που είναι σήμερα, στο 24% το 2020 και στο 20% το 2021.

• Σταδιακή κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και εισφοράς αλληλεγγύης. • Συντελεστές ΦΠΑ 11% και 22%, διατηρώντας στο 6% τον υπερμειωμένο συντελεστή. Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε όλη την Ελλάδα, εντός διετίας.

Αμεση μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 5%. Παράλληλα, έχουμε σχέδιο αντιμετώπισης της περιττής γραφειοκρατίας, με συγκεκριμένα μέτρα, όπως η καθιέρωση της ηλεκτρονικής υπογραφής και η θέσπιση ρητών προθεσμιών στις διαδικασίες αδειοδότησης.

Οι μεταρρυθμίσεις μας αφενός θα φέρουν άμεσα αποτελέσματα σε όλα τα εισοδήματα, αφετέρου θα προσελκύσουν επενδυτές και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις -πλήρους και καλά αμειβόμενης απασχόλησης- στον ιδιωτικό τομέα.

Επιπλέον, έχουμε ετοιμάσει ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα για τη δημόσια διοίκηση, που σε κανένα σημείο του δεν «κρύβει» τις απολύσεις της αποτυχημένης προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ως δημόσιος υπάλληλος και εκλεγμένος πρόεδρος των εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων, γίνομαι καθημερινά αποδέκτης της αγωνίας των συναδέλφων μου, που με ρωτούν εάν κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους την επομένη των εκλογών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαψεύσει κατηγορηματικά αυτά τα μυθεύματα, προαναγγέλλοντας μάλιστα προσλήψεις στους τομείς του Δημοσίου που υπάρχει ανάγκη. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά του δικού μας κυβερνητικού προγράμματος από το αντίστοιχο του κ. Τσίπρα: εμείς λέμε «όχι» στις απολύσεις, «όχι» στις στρατιές μετακλητών, «ναι» στις στοχευμένες προσλήψεις, «ναι»στους άξιους και τους ικανούς δημοσίους υπαλλήλους.

Ο Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης είναι Υποψήφιος βουλευτής Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι