Βασίλης Σπανάκης: «Το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης πάει ένα βήμα μπροστά τις διαδικασίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών»

Βασίλης Σπανάκης - Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με την επιτάχυνση της πολιτικής δίκης και την ψηφιοποίηση της πολιτικής δικαιοσύνης.

«Μιλάμε κατά κύριο λόγο για τους χρόνους εκδίκασης. Και είναι κάτι που συμφωνούμε όλοι, διαχρονικά. Η γρήγορη απονομή δικαιοσύνης αποτελεί βασικό πυλώνα ενός σύγχρονου Κράτους Δικαίου. Ένα υγιές δικαστικό σύστημα αυξάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το Κράτος και τους θεσμούς και ενισχύει το αίσθημα Δικαίου», είπε χαρακτηριστικά.

Από τις επιμέρους ρυθμίσεις, ο κ. Σπανάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην επέκταση του θεσμού της πιλοτικής δίκης και στις αστικές υποθέσεις, στην επαναφορά της ρύθμισης που δίνει τη δυνατότητα συμψηφισμού μέρους των δικαστικών εξόδων σε περίπτωση εύλογης αμφιβολίας για την έκβαση της δίκης, στη νέα απλούστερη διαδικασία των μικροδιαφορών καθώς και στις ρυθμίσεις για τους δικαστικούς υπαλλήλους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου και το ασφαλιστικό καθεστώς τους.

Αναφέρθηκε επίσης και σε σημαντικές διατάξεις των Τροπολογιών, όπως για την καταβολή μισθοδοσίας του προσωπικού της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», την τροποποίηση ως προς τον χρόνο άσκησης των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών δόμησης των Δήμων (ΥΔΟΜ), για την επανένταξη των πληγέντων από την πανδημία Covid-19 σε ρυθμίσεις οφειλών, στις διατάξεις για την πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών νοσηλευτών και προσωρινών αναπληρωτών βοηθών βρεφοκόμων – παιδοκόμων κ.α.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Σπανάκης τόνισε πως, «το νομοσχέδιο αυτό πάει ένα βήμα μπροστά τη χώρα, πάει ένα βήμα μπροστά τις διαδικασίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών», ενώ κατέθεσε προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης συγκεκριμένη πρόταση για επέκταση της διαδικασίας διαταγής απόδοσης μισθίου και στην περίπτωση λήξης της μίσθωσης, για να μην υπάρχουν άδικες ταλαιπωρίες.

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι