Στη Βουλή μίλησα σήμερα στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα».

Τόνισα ότι το νομοσχέδιο είναι μεταρρυθμιστικό και διορθώνει στρεβλώσεις του παρελθόντος με κύρια χαρακτηριστικά τη στοχοθεσία, την αξιολόγηση και την ανταμοιβή. Στόχος του είναι η καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Τόνισα, επίσης, ότι ο κρίσιμος παράγοντας που καθορίζει την αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης είναι το ανθρώπινο δυναμικό.

Αναφέρθηκα στο Άρθρο 28 του νομοσχεδίου για την αναστολή της μείωσης της προσωπικής διαφοράς, κάτι που είναι δίκαιο, προσθέτοντας ότι πρέπει να εξεταστεί η αναδρομικότητα της διάταξης.

Σημείωσα ότι μέσα σε τρία χρόνια η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ψηφίσει 320 Νόμους, όταν επί ΣΥΡΙΖΑ είχαν ψηφιστεί μέσα σε πέντε χρόνια 318 Νόμοι, κάτι που αποδεικνύει το πλούσιο και πολύπλευρο νομοθετικό έργο που έχει γίνει.

Κλείνοντας, αναφέρθηκα σε αιτήματα Δημοσίων Υπαλλήλων, όπως η μισθολογική εξίσωση των υπαλλήλων που τοποθετήθηκαν μετά την 11η Οκτωβρίου 2018 στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, της ΑΑΔΕ, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου.

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι