Τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της γονικής άδειας, αντί της κανονικής, οι εργαζόμενοι γονείς που λαμβάνουν την άδεια ειδικού σκοπού, ζητάει ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης, με Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκο και Εργασίας Ι. Βρούτση.

«Ο σκοπός της άδειας ειδικού σκοπού είναι η επίβλεψη και η φροντίδα των παιδιών, τα οποία παραμένουν στο σπίτι τους λόγω της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των σχολικών δομών, που κρίθηκε αναγκαία για την αποφυγή εξάπλωσης του COVID -19» αναφέρει ο κ. Σπανάκης και σημειώνει ότι ο εργαζόμενος γονέας που τη λαμβάνει «υποχρεούται να καταναλώσει και μέρος της κανονικής του άδειας, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα καθώς στη σχετική ΠΝΠ προβλέπεται ότι για κάθε τέσσερις (4) ημέρες άδειας ειδικού σκοπού, η μία (1) θα χορηγείται από την κανονική άδεια του εργαζομένου».

Ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα τη Αθήνας επισημαίνει ότι «για τους γονείς έχει θεσμοθετηθεί η άδεια σχολικής επίβλεψης (γονική) τόσο για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, όσο για τους υπαλλήλους του Δημοσίου. Με δεδομένο ότι με κλειστά τα σχολεία η εν λόγω άδεια δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να ληφθεί, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αντί της κανονικής άδειας για τη χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού».

Παράλληλα τονίζει τη σημασία της κανονικής άδειας η οποία «εξυπηρετεί την ψυχική ανασυγκρότηση των εργαζομένων και των οικογενειών τους και είναι ουσιώδης για τη διατήρηση της φυσικής και ηθικής τους υγείας. Ειδικά κατά την χρονική περίοδο που θα ακολουθήσει μετά τη λήξη της υγειονομικής κρίσης, η κανονική άδεια θα είναι ζωτικής σημασίας δεδομένου ότι οι πολίτες θα χρειαστούν ψυχικά αποθέματα δυνάμεων».

Η Ερώτηση σε PDF

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι