Ζητώ την ίδρυση Προτύπων και Πειραματικών σχολείων στους Δήμους του Νοτίου Τομέα

Την ίδρυση Προτύπων και Πειραματικών σχολείων στους Δήμους του Νοτίου Τομέα, ζητώ με ερώτησή μου προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως.

Σημειώνω επίσης, ότι η Περιφέρεια του Νοτίου Τομέα Αθηνών καλύπτει τη μεγάλη γεωγραφική περιοχή που αποτελείται από τους Δήμους Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Βύρωνος, Γλυφάδας, Δάφνης-Υμηττού, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου και υπάρχει έντονη ανάγκη ίδρυσης Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων, κάτι που αποτελεί και διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Με την Κοινοβουλευτική μου παρέμβαση, δίνω έμφαση στην άμεση δημιουργία Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων για τη διασύνδεση της τοπικής οικονομίας με την εκπαίδευση, προκειμένου να αυξηθούν οι επαγγελματικές προοπτικές των νέων μας δεδομένου ότι πλήθος επιχειρήσεων εδρεύει στους παραπάνω Δήμους.

UPD: Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο θα αποκτήσουν η Γλυφάδα και ο Ταύρος από το επόμενο σχολικό έτος. Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκα από το Υπουργείο Παιδείας ότι επεκτείνεται το δίκτυο των Π.ΕΠΑ.Λ και στον Νότιο Τομέα Αθήνας, κάτι που είχα ζητήσει με πρόσφατη ερώτησή μου, τονίζοντας την ανάγκη ίδρυσης Προτύπων και Πειραματικών σχολείων στην Περιφέρεια του Νοτίου Τομέα Αθηνών. Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει πως η Κυβέρνηση ενίσχυει στην πράξη την επαγγελματική εκπαίδευση των νέων προκειμένου να βελτιωθούν οι επαγγελματικές τους προοπτικές και να μειωθεί η ανεργία σε αυτήν την ηλιακή κατηγορία.

Η Ερώτηση σε PDF

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι