Ετήσια παράταση της προθεσμίας δήλωσης για τα Κενά και Μη Ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Βασίλης Σπανάκης - Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Την ετήσια παράταση της προθεσμίας που έχουν οι ιδιοκτήτες Κενών και Μη Ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων για να τα δηλώσουν στους Δήμους, ώστε να απαλλαγούν από τα Δημοτικά τέλη Καθαριότητας & Φωτισμού, ζητάει με κατεπείγουσα Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στον Υπουργό Εσωτερικών, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Β3΄Νοτίου Τομέα Αθηνών, Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης.

Ο κ. Σπανάκης προχώρησε και στην ακόλουθη δήλωση:

« Η προθεσμία που έχουν οι ιδιοκτήτες Κενών και Μη Ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων για να τα δηλώσουν στους Δήμους λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, ωστόσο ένας μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών δεν έχει υποβάλει τέτοια δήλωση, πιστεύοντας ότι η διακοπή του ρεύματος αυτομάτως διακόπτει και τη χρέωση Δημοτικών τελών Καθαριότητας και Φωτισμού. Οι ιδιοκτήτες αυτοί όταν ζητήσουν βεβαίωση μη οφειλής ΤΑΠ, για κάποια μεταβίβαση, θα βρεθούν αντιμέτωποι με υπέρογκες χρεώσεις στις οποίες θα είναι αδύνατον να ανταποκριθούν. Για το λόγο αυτό ζήτησα από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο να δοθεί παράταση ενός έτους και παράλληλα να βρεθεί τρόπος ενημέρωσης των Δήμων από το ΔΕΔΔΗΕ και την ΑΑΔΕ για τα Κενά και Μη Ηλεκτροδοτούμενα Ακίνητα, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται και να μην χρεώνονται αδίκως οι πολίτες».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

[pdf-embedder url=”https://vspanakis.gr/blog/wp-content/uploads/2019/12/ΣΠΑΝΑΚΗΣ-10.12.2019.pdf” title=”ΣΠΑΝΑΚΗΣ 10.12.2019″]

 

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι