«Υποχρέωση της Ελληνικής πολιτείας η ψήφος των Aποδήμων»

Βασίλης Σπανάκης - Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

«Η ψήφος των Αποδήμων, δεν είναι μια διευκόλυνση των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό, είναι μια υποχρέωση της Ελληνικής πολιτείας και ένα αίτημα 45 ετών που επιτέλους ικανοποιείται», δήλωσε ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής που υπερψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των εκλογέων που βρίσκονται εκτός ελληνικής επικρατείας.

Ο κ. Σπανάκης κατά τη διάρκεια της Ομιλίας του επισήμανε ότι η επιθυμία της Κυβέρνησης ήταν «να σηκώσει ψηλά την Ελληνική σημαία και το Κοινοβούλιο να υπερψηφίσει με 300 ψήφους αυτό το νομοσχέδιο» και στη συνέχεια έκανε λόγο για «μία προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας που γίνεται πράξη. Νομοθετούμε για το αύριο, κάνουμε την Ελλάδα ένα πραγματικό Ευρωπαϊκό κράτος. Είναι ένα νόμος-υπέρβαση, που στέλνει σε όλους τους Έλληνες του εξωτερικού το μήνυμα ότι η Ελλάδα επιτέλους αλλάζει. Γιατί με ενότητα, με αλληλεγγύη χτίζουμε επιτέλους μια διαφορετική σχέση μεταξύ κράτους και πολίτη».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Βουλευτής της Β3΄Περιφέρειας του Νότιου Τομέα της Αθήνας, δήλωσε ότι η ψήφος των Αποδήμων «δεν είναι θέμα κομματικό, είναι θέμα Δημοκρατίας, είναι θέμα εθνικό. Μας ενώνει η αγάπη μας για την πατρίδα και νομίζω ότι σήμερα βγαίνουμε όλοι νικητές από την υπερψήφιση αυτού του νομοσχεδίου».

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι