«Φέρνουμε ανάπτυξη σε κάθε γωνιά της χώρας με διαδικασίες εξπρές»

Βασίλης Σπανάκης - Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στην ομιλία μου επί του Σχεδίου Νόμου «Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη» του Υπουργείου Ανάπτυξης, σημείωσα ότι:

«Ο Αναπτυξιακός Νόμος είναι το θεσμικό εργαλείο, για να εφαρμόσουμε στην πράξη την αλλαγή του παραγωγικού υποδείγματος και να καταστήσουμε φιλικότερο το επενδυτικό κλίμα στη χώρα. Ενισχύει καθοριστικά επιχειρηματικές δραστηριότητες που αφορούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, την πράσινη μετάβαση, την έρευνα και την καινοτομία και απευθύνεται σε όλους τους δημιουργικούς Έλληνες».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανα στις νέες καινοτομίες του νομοσχεδίου, όπως η θέσπιση 13 θεματικών καθεστώτων, η μείωση της γραφειοκρατίας, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, οι διαδικασίες εξπρές για την αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων και η επέκταση της χρηματοδοτικής μίσθωσης κινητών και ακινήτων σε επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιώτες.

Ανέφερα χαρακτηριστικά για το νέο Αναπτυξιακό:

«Ο νέος Αναπτυξιακός που ψηφίζουμε σήμερα σηματοδοτεί τη κατεύθυνση που θέλουμε να πάει η Ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια. Με ενεργή συμμετοχή και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για να επιτύχουμε ισχυρή και σταθερή ανάπτυξη. Τα οφέλη της οποίας θα βλέπουν όλοι οι Έλληνες, όπως σήμερα, με τη νέα μείωση στον ΕΝΦΙΑ που ανακοινώθηκε. Τηρώντας την προεκλογική μας δέσμευση τα φυσικά πρόσωπα θα πληρώνουν πλέον κατά 34% χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ σε σχέση με το 2018.

Με τη σκέψη ιδιαίτερα στις νέες και στους νέους μας, ψηφίζουμε το νέο Αναπτυξιακό νόμο, για νέες επενδύσεις και νέες και καλύτερες θέσεις εργασίας».

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι