«Η Καθαρή Θέση της χώρας είναι θετική και αισιοδοξούμε για την Ελληνική Οικονομία»

Βασίλης Σπανάκης - Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισηγήθηκε ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης την κύρωση του Απολογισμού και του Ισολογισμού του Κράτους για το οικονομικό έτος 2019.

Ο Εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας παρέθεσε αναλυτικά στοιχεία από τον Απολογισμό σχετικά με τα Έσοδα του Κράτους και τα ποσοστά εισπραξιμότητας. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι:

«Από την σύγκριση βεβαιωθέντων και εισπραχθέντων εσόδων κατά την πενταετία 2015 – 2019, βλέπουμε πως το ποσοστό κάθε χρόνο μειώνεται, ενώ παρατηρείται αύξηση για το έτος 2019». Τόνισε μάλιστα πως από τα παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα η αποτυχία των ακολουθούμενων πολιτικών της προηγούμενης Κυβέρνησης και κατέθεσε στα πρακτικά Πίνακες με την πλήρη ανάλυση για την εισπραξιμότητα των Εσόδων.

Ως προς τα Έξοδα, ο κ. Σπανάκης στάθηκε ιδιαιτέρως στις κατηγορίες που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες υπερβάσεις σε σχέση με τον Προϋπολογισμό του αντίστοιχου έτους. Οι υπερβάσεις αυτές οφείλονται κυρίως στις αυξημένες πληρωμές για μεταβιβάσεις σε Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και κυρίως στον ΕΦΚΑ για την κάλυψη των συντάξεων, σε πληρωμές επιχορηγήσεων προς τους ΟΤΑ, καθώς και στις αυξημένες κοινωνικές παροχές.

Σημείωσε δε, πως το 2019 ήταν ένα έτος δύο Κυβερνήσεων.

Κατά την εισήγηση του επανέλαβε, απευθυνόμενος προς τον Υπουργό, την επιτακτική ανάγκη άμεσης θέσπισης ολοκληρωμένου Μητρώου Παγίων Περιουσιακών Στοιχείων, εφόσον η σημασία τους στα αποτελέσματα της Καθαρής Θέσης είναι καθοριστική.

Τέλος ο κ. Σπανάκης κατέθεσε την αισιοδοξία του για το μέλλον της Ελληνικής Οικονομίας και ανέφερε πως η Καθαρή Θέση της χώρας είναι θετική, ενώ ο Απολογισμός και ο Ισολογισμός απεικονίζουν την πραγματικότητα.

Κλείνοντας υπογράμμισε πως «Προτεραιότητά μας είναι η φορολογική πολιτική που πρέπει να βαδίσει σε μια κατεύθυνση μείωσης των φορολογικών συντελεστών και αύξησης της εισπραξιμότητας των φορολογικών εσόδων».

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι