«Το μήνυμα του Πολυτεχνείου μεταφέρεται από γενιά σε γενιά»

Βασίλης Σπανάκης - Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Για το διαχρονικό μήνυμα του Πολυτεχνείου μίλησε Ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης, εκπροσωπώντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής για την Επέτειο των 48 ετών από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

«Το μήνυμα του Πολυτεχνείου μεταφέρεται από γενιά σε γενιά διαμορφώνοντας νέους που σέβονται τη δημοκρατία, που αγαπούν την ελευθερία, που αγωνίζονται για πρόοδο και τεχνολογική ανέλιξη», είπε συγκεκριμένα.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, στον Μίκη Θεοδωράκη, στον Αντρέα Λεντάκη, ενώ περιέγραψε το χρονικό της εξέγερσης με στίχους του Γιάννη Ρίτσου.

Ο κ. Σπανάκης είπε χαρακτηριστικά ότι, «οι Αρχές της Δημοκρατίας ταυτίζονται με την Ελλάδα» και ότι είναι τιμή και ευθύνη να είσαι εκλεγμένο μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Μίλησε επίσης για το ηχηρό και διαχρονικό μήνυμα των νέων του Πολυτεχνείου για Ενότητα, Αδελφοσύνη και Συναίνεση.

Μεταφέροντας το νόημα του Πολυτεχνείου στη σημερινή χρονική συγκυρία είπε ότι σήμερα βρισκόμαστε σε έναν αλλιώτικο δρόμο. Στον δρόμο για την ελευθερία από τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης η οποία έχει και οικονομικές επιπτώσεις.

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι