Τη λήψη μέτρων ώστε να μειωθούν οι καθυστερήσεις στη διανομή λογαριασμών και αλληλογραφίας από τα ΕΛ.ΤΑ., που έχουν δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων προς τους πολίτες, ζητάει με Κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης.

Όπως αναφέρει στην Ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εξαιτίας καθυστερήσεων που παρατηρούνται τους τελευταίους μήνες σε περιοχές της Αττικής (Καλλιθέα, Γλυφάδα, Μοσχάτο, Νέα Σμύρνη, Ζωγράφου, Παλαιό Φάληρο, Δάφνη κ.α.), οι πολίτες:

“επιβαρύνονται με τόκους υπερημερίας στους διάφορους λογαριασμούς τους (πιστωτικών καρτών κ.λπ.), έχουν απώλεια εκπτώσεων από εταιρείες παροχής ρεύματος λόγω της καθυστέρησης παραλαβής του λογαριασμού, στερούνται τη δυνατότητα ηλεκτρονικών συναλλαγών σε περίοδο υγειονομικής κρίσης και αρκετές άλλες σοβαρές περιπτώσεις”.

Ο κ. Σπανάκης ρωτάει, μεταξύ άλλων, τους αρμόδιους Υπουργούς αν προτίθενται να προχωρήσουν σε ενίσχυση των Μονάδων Διανομής των ΕΛ.ΤΑ. με προσωπικό, καθώς και σε ποιές άλλες ενέργειες σκοπεύουν να προβούν ώστε οι πολίτες να μην επιβαρύνονται οικονομικά και να μην χάνουν προνόμια λόγω της καθυστέρησης παραλαβής της αλληλογραφίας.

Η Ερώτηση σε PDF

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι