Βασίλης Σπανάκης στη Βουλή: «Όταν μιλάμε για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μιλάμε για δημιουργία και διατήρηση θέσεων εργασίας»

Βασίλης Σπανάκης - Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

«Το Κοινοβούλιο μας καλείται σήμερα να ψηφίσει ένα Νομοσχέδιο που θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής ναυτιλίας στην μετά – Covid εποχή. Κι όταν μιλάμε για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μιλάμε για ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας. Κι όταν μιλάμε για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μιλάμε για δημιουργία και διατήρηση θέσεων εργασίας».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης, κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και με οποίο θεσπίζεται για πρώτη φορά μία Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο.

Ο κ. Σπανάκης τόνισε πως, «Το σημερινό Σχέδιο Νόμου είναι ένα ολοκληρωμένο Κείμενο που αναγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες του Ελληνικού εδάφους, την καταλυτική σημασία του θαλάσσιου στοιχείου και συγχρόνως τα πλεονεκτήματα και τις προοπτικές ανάπτυξης που υπάρχουν στα νησιά μας και στη θάλασσα» και αναφέρθηκε στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θεσπίζονται με αυτό όπως, η υποχρέωση για κατάρτιση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ολοκληρωμένη Πολιτική στο Νησιωτικό χώρο, το Εθνικό Μητρώο Φορέων Θαλάσσιας Οικονομίας, η Πλατφόρμα Ενιαίας Παρακολούθησης και Τεκμηρίωσης στους τομείς της Εθνικής Στρατηγικής, καθώς και μια σειρά πολύ σημαντικών χρηματοδοτικών εργαλείων όπως, το ειδικό πρόγραμμα «Νέαρχος» για τη χρηματοδότηση έργων Δημόσιου χαρακτήρα, το Πρόγραμμα Χρηματοδότησης Νησιωτικής Επιχειρηματικότητας και το Ταμείο Θαλάσσιας – Γαλάζιας Οικονομίας.

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι