Πρόσθετα μέτρα στους δρόμους του Νοτίου τομέα για τον περιορισμό και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, ζητάει ο Β. Σπανάκης

Βασίλης Σπανάκης - Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Τη λήψη πρόσθετων μέτρων στις κεντρικές οδούς του Νοτίου τομέα, “προκειμένου να αντιμετωπιστεί το εθνικό πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων που οδηγεί δεκάδες ανθρώπους στον θάνατο και άλλους τόσους σε μόνιμες αναπηρίες“, ζητάει ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης.

Σε Κοινοβουλευτική Ερώτηση που κατέθεσε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Σπανάκης αναφέρει ότι “το πρόσφατο θανατηφόρο τροχαίο στη Λεωφ. Βουλιαγμένης, που στέρησε τη ζωή σε έναν 25χρονο νέο, δεν αποτελεί δυστυχώς ένα μεμονωμένο περιστατικό. Στις κεντρικές οδικές αρτηρίες του Νοτίου Τομέα, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν σημειωθεί εκατοντάδες τροχαία ατυχήματα. Σε αυτά, δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν σοβαρά, με τα άτομα νεαρής κυρίως ηλικίας να αποτελούν την πλειοψηφία“.

Παράλληλα επισημαίνει ότι “τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται στις Λεωφόρους Βουλιαγμένης, Ποσειδώνος, Συγγρού, Πειραιώς, Κατεχάκη, Αλίμου, Αμφιθέας, Ελευθ. Βενιζέλου (Θησέως) καθώς και στην Περιφερειακή Υμηττού, κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες“.

Ο κ. Σπανάκης ζητάει επίσης την ενίσχυση σε προσωπικό των αρμόδιων υπηρεσιών της Τροχαίας “ώστε να αυξηθεί η συχνότητα των τροχονομικών ελέγχων και να εντατικοποιηθούν τα μέτρα της τροχαίας αστυνόμευσης στους παραπάνω δρόμους“.

Επιπλέον, θέτει ζήτημα αναδιάρθρωσης-αναδιοργάνωσης των Υπηρεσιών Τροχαίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, ώστε οι Δήμοι του Νοτίου τομέα που σήμερα υπάγονται σε τέσσερις διαφορετικές Υπηρεσίες, να ενταχθούν σε μία κεντρική Διεύθυνση για τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο συντονισμό του έργου της Τροχαίας.

Η Ερώτηση σε PDF

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι