Σπανάκης: «Παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων για τη διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων στους Δήμους»

Βασίλης Σπανάκης - Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων των κενών και των μη ηλεκτροδοτούμενων χώρων στους Δήμους και την άμεση αποστολή από την ΑΑΔΕ emails και sms προς όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων ώστε να ενημερωθούν για το εν λόγω δικαίωμά τους, ζητάει με Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο, ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης.

«Η δήλωση των παραπάνω μέτρων συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση των εσόδων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενώ μέχρι σήμερα έχουν υποβάλει δηλώσεις πάνω από 800.000 ιδιοκτήτες, που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 23 εκ. τετραγωνικά μέτρα. Ωστόσο, για να προχωρήσουν στην εν λόγω δήλωση οι ιδιοκτήτες των ακινήτων πρέπει να συνεργαστούν με μηχανικούς, λογιστές κ.α., γεγονός που δημιουργεί μία κωλυσιεργία στη διαδικασία, αφού η υγειονομική κρίση έχει επιφέρει πολλαπλές δυσκολίες», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Σπανάκης και επισημαίνει ότι «από την άλλη πλευρά η οποιαδήποτε παράταση της προθεσμίας δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στα Οικονομικά των Δήμων, αντιθέτως θα βελτιώσει αισθητά την εισπραξιμότητα τους. Επιπρόσθετα θα δώσει τη δυνατότητα να συντονιστούν καλύτερα η ΑΑΔΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ και οι Δήμοι της χώρας προκειμένου να αποσταλούν ενημερωτικά emails προς όλους τους φορολογούμενους-ιδιοκτήτες και να ολοκληρωθεί η σχετική αλληλογραφία μεταξύ Δήμων και ΔΕΔΔΗΕ».

Ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών, τονίζει πως η παράταση της προθεσμίας θα διευκολύνει τόσο τους εργαζόμενους των Δήμων όσο και τους ιδιοκτήτες των ακινήτων και ρωτάει τον κ. Υπουργό:

– Προτίθεστε να προχωρήσετε άμεσα στην παράταση της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης των αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων;

– Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι φορολογούμενοι για την δυνατότητα που έχουν να προβούν σε σχετική δήλωση;

Η Ερώτηση σε PDF

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι