Σπανάκης: «Θα συνεχίσουμε να νομοθετούμε με το βλέμμα στην ανάπτυξη για τη δημιουργία της Ελλάδας που θέλουμε»

Βασίλης Σπανάκης - Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

«Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη θα συνεχίσει να νομοθετεί με το βλέμμα στην ανάπτυξη και στην πρόοδο για τη δημιουργία της Ελλάδας που θέλουμε». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια συζήτησης και ψήφισης του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Ποια είναι η κυριότερη αιτία του παραεμπορίου; Η υψηλή έμμεση φορολογία. Αυτή θα πρέπει να μειωθεί και προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ποια είναι η κυριότερη αιτία της μη αποτελεσματικής λειτουργίας των Ελεγκτικών Μηχανισμών; Η ύπαρξη πολλαπλών Υπηρεσιών και Οργάνων με αλληλοκαλυπτόμενες αρμοδιότητες και περιοχές κάλυψης που τελικά οδηγεί στο να μην είναι ποτέ κανείς υπεύθυνος για τίποτα», σημείωσε ο κ.Σπανάκης και αναφέρθηκε στη σημασία «της σύστασης της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) που θεσπίζει έναν Ενιαίο Ελεγκτικό Μηχανισμό με πλήρεις και ξεκάθαρες αρμοδιότητες και διευρυμένο πεδίο εφαρμογής σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της αγοράς».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Βουλευτής της Ν.Δ. έδωσε χαρακτηριστικά παραδείγματα των σημαντικών αλλαγών που επιφέρει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Eπενδύσεων «προχωρώντας κι άλλο προς την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Προς τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της χώρας μας»:

  • Η σύσταση των ΙΚΕ πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας μιας Στάσης
  • Θέσπιση ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος και για την Οργάνωση και Λειτουργία του Υπαίθριου Εμπορίου.
  • Σημαντικές διατάξεις για τα Επιμελητήρια. Οι σκοποί του Οικονομικού Επιμελητηρίου διευρύνονται προς μια κατεύθυνση εκσυγχρονισμού. Να προχωρήσουμε και σε πιο γενναίες μεταρρυθμίσεις στα Επιμελητήρια μας. Είναι πολύ σημαντικός θεσμός και μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη της χώρας, στην βελτίωση της επιχειρηματικότητας, στην προσέλκυση επενδύσεων.
  • Η διάταξη για το Ενιαίο Μητρώο Ανελκυστήρων. Και στο θέμα αυτό υπάρχει πεδίο για διεύρυνση του νομοθετικού πλαισίου. Να σχεδιάσουμε μια πιο ευέλικτη πολιτική γιατί υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα ή άλλα προβλήματα Υγείας, ηλικιωμένοι.
  • Οι διατάξεις για την Έρευνα και Καινοτομία. Ένας τομέας στον οποίο η χώρα μας είναι σημαντικά πίσω σε δαπάνες σε σχέση με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο.
  • Η σύσταση του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων. Όλοι αγαπούν πολύ να αναφέρονται στις «startups», σε διάφορες ιστορίες επιχειρηματικής επιτυχίας Ελλήνων αλλά στην πραγματικότητα δεν διαθέτουμε καν κάποια επίσημη καταγραφή των νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας. Δεν υπάρχει ενιαία νομοθεσία. Βάζουμε και εδώ τις βάσεις.

Να σημειωθεί ότι στο εν λόγω νομοσχέδιο έγινε δεκτή η τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Σπανάκης με θέμα «Παράταση προθεσμιών και άρση ανάκλησης επαγγελματικών αδειών υπαίθριου εμπορίου για κοινωνικούς λόγους».

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι