Τη μείωση της γραφειοκρατίας για τη χορήγηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων και τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή και τη διεκπεραίωση των σχετικών αιτήσεων, ζήτησε ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης, με Κοινοβουλευτική Ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων χορηγείται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) σε ανασφάλιστους υπερήλικες καθώς και σε άτομα που δεν έχουν συγκεντρώσει τον απαραίτητο για την συνταξιοδότηση ασφαλιστικό χρόνο, ηλικίας άνω των 67 ετών κατά κύριο λόγο», αναφέρει ο κ. Σπανάκης και αφού επισημαίνει την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται οι δικαιούχοι και οι συγγενείς τους μέχρι να εγκριθεί η χορήγηση του συγκεκριμένου Επιδόματος προτείνει τη μείωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών και τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή και τη διεκπεραίωση των αιτήσεων: «Η δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα περιορίσει την ταλαιπωρία των δικαιούχων και των οικογενειών τους, θα μειώσει τη γραφειοκρατία και τις ουρές και θα απελευθερώσει εργατοώρες, συμβάλλοντας στην ταχύτερη απόδοση του», λέει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σπανάκης ζητάει επίσης ενημέρωση για τον αριθμό των αιτήσεων χορήγησης του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα καθώς και για τον χρόνο που χρειάζεται κατά μέσο όρο για τη χορήγηση του Επιδόματος.

Η Ερώτηση σε PDF

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι