Τη Νομοθετική πρόβλεψη για αυτόματη παράταση προθεσμιών σε πελάτες λογιστών, σε ελεγκτικές εταιρείες και σε επιχειρήσεις λόγω Covid-19, ζητάει ο Βασίλης Σπανάκης

Βασίλης Σπανάκης - Βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης

Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Την άμεση ανάγκη συγκεκριμένης νομοθετικής πρόβλεψης με σκοπό την παράταση προθεσμιών σε πελάτες λογιστών, σε ελεγκτικές εταιρείες, σε επιχειρήσεις κ.α. στις περιπτώσεις που ασθενούν οι λογιστές τους ή οι εργαζόμενοι τους από Covid-19, ζητάει με Κοινοβουλευτική Παρέμβαση, ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης.

Στην Ερώτηση που κατέθεσε στους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο κ. Σπανάκης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τα λογιστικά γραφεία σήμερα επιτελούν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Οι αυξημένες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί δεν αποκλείουν τον κίνδυνο οι ίδιοι οι λογιστές ή οι εργαζόμενοι τους να γίνουν θύματα του Covid-19. Κάτι τέτοιο σημαίνει την αδυναμία λειτουργίας του λογιστικού γραφείου».

Συνεχίζοντας, τονίζει πως «υπάρχει άμεση ανάγκη συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης για τα λογιστικά γραφεία, τις επιχειρήσεις που δεν έχουν εξωτερικό λογιστή καθώς και τις ελεγκτικές εταιρείες που έχουν σημαντικές υποχρεώσεις απέναντι στους πελάτες τους και στις Κρατικές Αρχές, όπως για παράδειγμα η χορήγηση των Εκθέσεων Φορολογικής Συμμόρφωσης, Εκκαθαρίσεις κ.α.» και ρωτάει τους αρμόδιους Υπουργούς:
1) Προτίθεστε να προχωρήσετε σε σχετική νομοθετική ρύθμιση;
2) Σε ποιες άλλες σχετικές προβλέψεις προτίθεστε να προχωρήσετε προκειμένου να αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους προβλήματα της καθημερινότητας;
3) Προτίθεστε να προχωρήσετε στη δημιουργία μιας πλατφόρμας αυτόματης ενημέρωσης των αρμόδιων Κρατικών Αρχών;

Η Ερώτηση σε PDF

Είμαι πάντοτε δίπλα σας
Επικοινωνήστε

Μάθε να μοιράζεσαι